tisdag 17 april 2012

Vissa gillar kråkor bättre...


Vissa gillar fina fåglar...andra gillar helt klart kråkor bättre.

Idag var det äntligen dags, första jaktträningstillfället uppe hos Birgitta på Björkåsen!

Vägen dit var lite halvslirig, det regnade, haglade, snöade, solsken, regn, hagel, sol, snö, sol, regn hagel....heeela vägen hemifrån och upp till Moheda. Jättekul.

Väl där började det snöa jääääääääääääääääättestora flingor med vita bollar...ja hade det varit dagen före julafton hade iaf jag blivit glad. Men inte i mitten av april????

Ut i skogen och ner på ett fält började Birgitta kasta enkelmarkeringar med fasan åt Chili. Hmmm...gick väl sådär? Hon spottade fjädrar, hon stannade och tittade på annat, hon fick sig ett par rejäla åthutningar men fortsatte likväl. Inte förrän jag bokstavligen tog tag i henne där på fältet så gjorde hon ett rätt bra hämt.

Sen gick vi in i skogen för att slippa snön trodde vi och där var samma visa. Då blev både jag och Birgitta arga och jag skulle rusa ut och ta tag i hunden. Höll på att stå på huvudet i ett skogsmaskinsdike...det hade nog varit en syn....skrattandes och morrandes så försökte jag bokstavera för Chili att trots att hon haft en lång vilopaus och trots att hon numera är mor åt sex valpar så vet hon INTE bäst!

SEN så hände det nåt! Där kom den gamla Chili och så slängde Birgitta en kråka...tänk nu på att det är viltbyte! Jag gillar kråkor sa Chili, den tar jag! Ut och in i ett huj!

Sen gick vi ut på ängen och körde fyrkant, fyra sneda linjetag likt en ruta. Klockrent ut klockrent in. Avslutet blev ett låååååångt linjetag över en äng, en äng som dessutom var full med en massa gamla balar, likadant där, klockrent ut och klockrent in!

Trötta och nöjda körde vi hemåt i snöblasket igen, nu är vi hemma och har fått läxa tills nästa gång! Här ska köras fyrkanter!

Tjing!

2 kommentarer:

  1. Visst är det roligt (inte) hur väl det funkar EFTER en tillsägning. Synd att det inte kan funka lika bra innan.

    SvaraRadera
  2. Gott a ni inte hamnade i diket i alla fall, fniss. JO, jag skulle bara säga att LAMMEN är jätte, jättefina!!! Kramar!

    SvaraRadera