torsdag 12 april 2012

Esmeralda


I förrgår när jag kom ner till stallet på morgonen möttes jag av en syn som var bland det sötaste söta bland söta, så söt så man bara smälter....

Lilla Esmeralda och hennes bror Ingvar hade fötts under natten. Ingvar var större än lammen som är en vecka gamla. När mamma Lilla Bä lammade förra året fick jag med hjälp av vaselin ta ut ett bagglamm med ett huvud stort som jag vet inte vad och jag var därför lite orolig över hur detta skulle gå...men den här gången fick hon ut dom själv och vilka sötnosar som kom!

Tyvärr blev Ingvars liv kort, han hade fastnat i natt i foderhäcken och när jag kom ner låg han livlös ihopsnurrad, vet inte hur han har fått till det riktigt, och mamma låg bredvid honom, tätt tätt. Usch det var en ledsam syn. Under dagen idag har Esmeralda gått nära nära sin mamma och emellanåt så ser man att mamma lyfter och kikar och kommer på sig själv igen och fortsätter äta. Det är då man känner att hjärtat inte helt klarar av såna ledsamma syner...

Idag har annars varit en helt ljuvlig dag, det har varit soligt och fint, jag har fått både städat och tvättat upp tvätten mellan kundbesöken och fått jobbat...jätteskönt! ikväll skulle vi åkt på rallylydnad men Hanna stod på huvudet på gräsmattan, kom in med tårarna rinnandes och byxorna bruna av jord så det får bli soffan för henne ikväll. 

Går fler tåg! Tävlingen på lördag beslutade jag mig för att avstå dessutom, jag blev inte helt klok på i veckan om Chili sympatilöper med Mint eller hur hon gör, hur som helst så kändes hon inte redo så det får bli jobb i helgen!

Ha en härlig kväll!

2 kommentarer:

 1. Hej Ulrika!

  Vilket härligt liv ni har där med alla djuren...
  Även om det också är sorgligheter i naturens gång... Lät så otroligt gulligt med namnen, Esmeralda och Ingvar... Men mindre roligt med vad som sen hände...fy, sånt hade jag inte rett ut. Där är du stark måste jag säga!

  Tusen tack för din jättegoa hälsning, det betyder mycket!
  Och ja, avundsjuka ska man väl ta som det bästa beröm men det funkar ju inte så för det får sina negativa och elaka effekter.
  Meeen, man ska skaka av sig och veta att man är bättre än det där skitet!

  Ha nu en riktigt fin helg!
  Vi hoppas på bra väder!!!

  Kraam Mariette

  SvaraRadera
 2. Så underbart söt liten varelse..åh! vad jag saknar lite djur jag hade några oxford down men dödligheten var stor men glömmer aldrig en februari morgon när hon fått två stycken och baggen slickade den ena ren....snäll va han mot sina barn haha...

  önskar dig en ljuvlig helg!
  kram wivi

  SvaraRadera