söndag 20 november 2011

Julens första ljus är tänt!






Idag har vi fått gjort hur mycket som helst härhemma. Vi började dagen med att bestämma igårkväll att vi skulle gå upp i tid...


Kan säga att jag var uppe kvart i två och ungefär kvart i sju och nere hos hästarna bara för att se att Zimone var okej....det var hon <3. Hjärtat mitt.


Klockan nio for vi ur sängen här ungefär, sen frukost och foderhämt. En bal hos bonden i Skogaby en annan bal hos familjen Svensson i Svenshult. Skönt att få hem det. Dom här har vi dessutom satt inomhus, gött om det blir snö.


Sen var det lite lunch på tapeten och efter det ut igen. Fick städat hönshus, tagit bort lite hösilage som behagat jäsa, mockat ur boxarna ordentligt, bytt vatten hos hästarna och gått över Annie med en stor borste. Hon såg ut som en jordhög har nog rullat sig i gyttjan i morse...


Efter diverse städgöromål fick hundarna sig en rejäl rastrunda ut till husse i skogen för att se vad han hittade på.


Hemma igen tog jag och Hanna ut Zimone för en promenix i hagen. Dom var för söta där dom gick mina töser, dom gick liksom och pratade, både Hanna och hästen. Dom är verkligen ett härligt radarpar och en tår föll i ögonvrån när jag tänkte på hur jag så starkt var helt säker på att vi skulle mista Zimone igår...tack gode gud för att vi fick behålla henne!!!!


Ikväll har jag faktiskt med Hannas assistans satt fram alla ljusstakarna inför advent. Maken har tänt lamporna ute på mjölkpallen, det blir så härligt ljust då. Alla dukar är uppe, alla ljusen är tända! Kände vi behövde ett ljus i mörkret, det är så härligt när man kan tända alla ljusen och känna att snart, snart så är det faktiskt jul!


Och om en månad så fyller jag dessutom 40!


Ha en fortsatt härlig söndagskväll och en härlig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar