måndag 13 juni 2011

Känd mentalstatus!


Har börjat inse att jag är väldigt väldigt dålig på att fota mina hundar. har inga nya kort på dom att plocka fram, får ut att fota!

Men igår var iaf jag och Mint iväg och körde mh i Falkenberg, resultat, godkänd mentalstatus med skott!

Vi började ju med att leka och ja jag kan väl leka då sa hon. Kampade på fint med både mig och provledaren.

Sen var det kaninen. Där trodde jag knappt att Mint skulle gå ut alls men hon for iväg och andra gången dödade hon kaninen :O). Men hon är sådär att hon for efter, tog den, skramlade runt med den och släppte sen, klart morsan, nu kommer jag igen!

Efter det var det passivitet....vi stod mitt i ett blåbärsris och det nog inte folk vet är att Mint äääälskar blåbärsris! Mitt på promenader så kastar hon sig ner i riset och bara rullar sig, det verkar vara nåt hon bara fullständigt älskar! Gjorde hon nu oxå när mamma stod och väntade....det tyckte beskrivaren var en lustig sak.

Avståndsleken tyckte hon väl var sådär. Den där människan stod hon och kikade på med öron och svans upp med full koll men springa dit? Nej hallå.....vad var DET? Mint leker ju inte med nån jättelust annars, det ska vara ordning och reda tycker Mint så nej hon kollade av och sen lät hon bli. När jag sen gick fram gick hon ju däremot fram och hälsade.

Sen kom overallen. Mint gjorde en undanmanöver och hade full koll hela tiden men sen gick hon fram och kikade på den. Samma sak med skramlet, där flydde hon dock en bit och det visste jag ju att hon skulle göra, hon är ju rädd för sånt som skramlar sen åskan...så det var jag helt medveten om. Men det jag inte trodde var att hon coolade ner med en enda gång och gick fram och kikade direkt på det...DET var en positiv överraskning!

Sen var det spökena. Usch sa Mint, vad är det för nåt???? Hela garnityret kom fram och hon stod och skällde på dom hela vägen, hon hade full koll på båda spökena hela tiden och backade i sista stegen ur kopplet men kom sedan tillbaka igen direkt. Likadant där, hon gick fram och kikade på spökena och avreagerade direkt.

På skotten lekte vi och det gick fint, hon stannade dock upp när det small och gick ingenstans men stannade upp och kontrollerade var det small. Sen ville hon däremot inte leka vidare utan sprang med mig istället.

Summa sumarum hade hon ett fullt normalt mentalt statusbeteende, och resultatet blev därför godkänd mentalstatus med skott!

Helgen har varit rätt så lugn, i fredags var vi hos Camilla och käkade på kvällen och så var vi och tränade en runda i Oskarström. jag har tänkt om med fria följet på Mint och ska börja om och arbeta position och attityd där. Det är viktigt för framtida klasser.....Sen fick jag kört lite agility oxå, det är mest jag och mina ben och armar där som är det stora problemet känner jag...

I lördags var det jobb och så var jag och Hanna på Inez trädgård och åt en utsökt lunch. Jättegott! Tvättmaskinen gick varm hela dagen dessutom...Avslutade dagen med en träningstimme i 2 x 2 med slalompinnar, en metod Camilla lärt sig hos Fanny Gott och jag testade först på Chili som bara slängde sig igenom pinnarna....sen var jag tvungen pröva med Mint oxå, ja den metoden den gick hem helt och fullt! Roligt!

Igår kom så sambon hem från London, med en hel drös med fina grejor åt mig och Hanna! Lovely! Det var ett kärt återseende, tänk att man kan längta så mycket!

Idag återgår dagarna till det normala igen, med skillnaden att nej vi satte ingen klocka igår! och DET mina vänner, det är helt underbart!

Slutligen saxat ur fredagens Land :
*hästsport fostrar dådkraftiga kvinnor* citat från Margareta Bäckström
och ur samma artikel
*det är ingen slump att så många av dagens framträdande kvinnliga chefer har en bakgrund som hästtjejer. Ny forskning pekar på sambandet, livet i stallet ger träning i ledarskap*
Ja så har man det svart på vitt, hästliv är ett BRA liv!!!!! Haha

Ha en go vecka!

1 kommentar:

  1. Detsamma till dig söta du. Du tycks ha fullt upp. Väldigt fin bild på Mint, är det så hunden heter.

    Kram Lilitha...♥

    SvaraRadera