fredag 2 juli 2010

Lite snopen....

jag hade egentligen tänkt mig en annan rubrik men så hände det nåt här precis som gjorde att rubriken fick bli som den blev,...alla ni som har följt vår blogg vet ju att vi har haft fru räv här och snott hönor för oss några gånger. Nu har vi nog lyckats hålla henne borta hyfsat duktigt ett ganska bra tag och peppar peppar, ingen mer höna har försvunnit. Däremot så vallar vi ju in hönsen redan vid åttasnåret och i garaget står nät för uppsättning, förhoppningsvis redan nästa vecka, för att skydda mot skogen så att inte räven kan rusa och sitta på pass inne i skogen och springa ut och ta en höna. Hur bra verkan den kommer att ha vet jag dock inte med tanke på att hönsen gärna går på sophögen där vi slänger bland annat askan bakom huset....jag vet inte vad den förre ägaren har lagt där men hönorna gillar att gå just där och rota rundor...typiskt.

Hur som helst, ikväll hörde jag att någon var på trappan och gick runt och rotade lite och tänkte okej, Figaro är hemma, vår sk utekatt som någon dumpade här för ett par år sen...tog en skål med grädde och vatten och gick ut och döm om min förvåning när jag tittar upp mot muren där han brukar springa iväg till när jag öppnar och hundarna är med ut, där satt räven och tittade på mig! Det var alltså hon som var på trappan oxå troligen...känns ju iofs mindre roligt att hon är så närgången. Inte brydde hon sig om att jag gick ut heller, hon stod kvar där och kikade på mig, inte förrän skatan kom vars ungar hon troligen oxå varit spekulant på kom och flög över skallen på henne så lommade hon iväg en bit upp i hagen. Där stannade hon och vände sig om och sen när jag tittade ut en stund senare så gick hon och jagade sork i kohagen. Ja jag är iaf glad att våra hönor är inom både lås och bom och att hon inte kommer åt dom...

Annars får jag väl säga att jag har haft en härlig dag, det har varit fint väder, jag har småplockat härhemma först, kört Hanna till farmor och varit ute och tränat lydnad med båda flickorna. Det är så tydligt, man märker så väl just den där skillnaden som är om man tränar så dom får använda huvudet eller om man bara går en tur. Man behöver inte träna så länge för att få två trötta hundar....idag gick jag fotgående i tajta serpentiner med båda fakiskt för att träna följsamheten, Chili fick ett lite längre pass och Mint ett lite kortare. Chili har nu äntlilgen börjat förstå min omlärning av ställande under gång, det börjar så att säga ramla fram igen. Hon kunde det så fint men utan att tänka på det så bytte jag till det kommandot i jaktträningens stoppsignal och ville hon skulle sätta sig och givetvis så gjorde hon ju detsamma på lydnadsträningen...mattes fel. Sen märks en enorm skillnad på hennes koncentration nu när hon får träna nånting nästan varenda dag, hon har lättare för att koncentrera sig och hon koncentrerar sig väldigt mycket bättre! Det är roligt att träna! Imorrn blir det lydnadsträning på klubben, ska dit och träna med Mia, det ser vi fram emot!

Sen ska jag åka till Tulipa och fika tror jag, det är kakkalas där imorrn, vi firar 1613 dagen i Knäred imorrn!!!! Fredsdagen!

Ha en skön helg allesammans!

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Kul att du hittat till min blogg! Nu är jag hemma igen från Olofsbo, hade några underbara semesterdagar där iaf.

  Vi har fler gemensamma saker upptäckte jag när jag läste din blogg. Elaka rävar som snor hönor på löpande band och hundar. Vi har en beagle som är tänkt att användas till jakt så småningom och i morgon ska han på utställning, mest för att det är kul att se om han är rastypisk.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Lisbeth o Nicita4 juli 2010 11:09

  Jäkla räv som snor era hönor. Skjut henne *s* (tror inte man får det eller)
  Härligt att du har kommit igång med träningen, du låter verkligen inspirerad.
  Så du är också en badkruka...skönt att höra...min familj är riktiga vattendjur så jag får många pikar...
  Ha det gott och sköt om er.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för grattis hälsningen! Det var verkligen roligt att ta hem titeln för tredje gången i rad!!

  Nu ser vi fram emot kennelträff i höst så vi får ses!

  SvaraRadera