torsdag 26 november 2009

Tänd ett ljus....

och låt det brinna som en föraning om vad som komma skall, om en högtid som inte ska innebära stress och jagande människor utan en högtid som är tanken att bestå av frid och glädje, ett ljus i mörkret vi lever ihäruppe i norden hela vintern.

Den här hösten har varit minst sagt grå. Det går inte längre att gå ner till fårhuset utan ett par rejäla stövlar på fötterna och runt vattenkaren kan man säga såhär att där får man gå lätt för annars fastnar man. Läste i en broschyr att om man hade marker som var känsliga för nertramp skulle man ha lätta köttraser på kosidan då som exempelvis highland cattle...gud hjälpe mig hur det hade sett ut om vi hade haft tunga köttdjur då när det redan ser så hemskt ut häruppe runt fårhuset nu! Det har varit helt bedrövligt, varken förra vintern eller året dessförinnan var det så söndertrampat runt huset och jag tror inte vi fick så mycket regn heller.

Men men. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Det stävjar tydligen svininfluensan lite det här med gråväder och plusgrader. Kyla stärker virusspridning så på det viset får man väl vara tacksam, särskilt jag som inte kommit iväg på vaccinationen ännu då....

Själv ser jag fram emot julen, vi satte fram alla adventsljusstakar igår jag och Hanna, döm om min förvåning när jag öppnade paketet till en ljusstake vi bytte förra året för att den gamla gått sönder och så nu när jag öppnade paketet så var där ingen transformator! Får väl köpa en ny transformator men frågan är vilket som kostar mest, ny ljusstake eller ny transformator? Julgardinerna brukar jag sätta upp i samband med advent men igår gitte jag helt enkelt inte, jag väntar nån vecka med det och likadant tomtarna får åka upp lagom till lucia känner jag iår. Jag fyller ju år lagom till jul därav denna tidiga tomtning, det känns skönt att ha det gjort på nåt sätt och att inte allting flyter ihop på nåt sätt...

Ute i kontoret har nu allting kommit på plats, det är sååå skönt! Alla Teklas kycklingar har kommit oxå, det blev summa 5 stycken! Jättesöta! Ser ut att bli 4 hönor och en tupp....

Tyvärr förlorade jag en tupp i veckan och jag kan väl erkänna att jag trodde mig aldrig kunna gråta över en tupp....hittade min svarthönstupp Helmer sittandes utanför det lilla hönshuset bakom dörren, den var öppen och det spöregnade ute men jag misstänker att han har varit i slagsmål med en av våra andra tuppar...han satt där, först trodde jag höken varit framme och jag tog in honom i värmen och när han satt där i min famn försökte han gala men fick inte fram ett ljud...sen inbillade jag mig att han blev lite piggare men han bara låg ändå, men han lyfte på huvudet när jag kom iaf...några timmar senare hade han dock tackat för sig och ja jag kände att vilken tupp som helst men inte lille Helmer? Så tam och så vacker...så urtrist!

Nu är det då iaf officiellt, i mitten av januari kommer hon hem, lilla Millie, eller Busyborder Millie som hon ska heta. Hon kommer från kennel Busyborder i Varberg och är av rasen Border Collie...det ska bli roligt och väldigt spännande, en helt ny värld! http://www.busyborder.se/ där finns bilder i bloggen på alla valparna!

Sist men inte minst så gjorde jag comeback på hästryggen på lektion i tisdags, sååå roligt men aj så ont jag hade i rumpan när jag vaknade i onsdags! Det var dock bara rumpan, det har känts lite aj aj på andra ställen oxå men inte alls så ont som rumpan. Kunde knappt sitta ner första timmarna i onsdags morse....Linda skrattade och undrade om jag hade hoppat mycket i mina dagar, tydligen utvecklar man som hoppryttare en viss stil och den hade jag lagt mig till med...ja ja ränderna går väl aldrig ur kanske, eller så har jag fastnat i den positionen en gång i tiden. Vad vet jag, har aldrig varit ute efter några stilpoäng :O).

Nu däremot, är det officiellt fredag för min del, jag är ledig imorrn och det är sååå skönt!

Ha nu en jättemysig första advent allihopa och kom ihåg, det är inte lönt att stressa, det blir en jul iallafall...

Tjingeling!

2 kommentarer:

  1. Vilket underbart milt och fint snöfall du har på din blogg!

    Så hemskt med din tupp Helmer! Jag förstår absolut att man kan gråta för en tupp. Du får trösta dig med dina kycklingar.

    Ha en mysig och kravlös advent ni också!

    SvaraRadera
  2. Önskar Er en underbar 1:a advent!

    Kram Lena

    SvaraRadera