söndag 21 oktober 2018

Söndag och mörkret sänker sig kvickt


sitter med en kopp kaffe klockan är tio över sex och det är helt mörkt ute. Verkligen mörkt ute. För bara nån vecka sen körde jag iväg hanna till Bölarp strax innan sex och då var det ljust. Sen var det förvisso nästan mörkt när jag kom hem en timma senare. Det går så fort nu. 

Men det är i slutet av oktober. Det får vara mörkt. Och kallt. Igår kurade jag och dottern ner oss i sängen med en film medan maken såg på fotboll. Jättemysigt! och det är faktiskt bara en månad till första advent nu....en månad. Det är inte klokt så fort tiden går. 

Helgen här har bestått av städning, träning och lite jobb. Och foderhämt. Den här sommaren var ju löjlig på många sätt i foder hänseende. Otäck nästan. Bristen på foder var jättestor sen kom regnet och sen kom skördarna igång igen. På vår gräsmatta syns intet av att det varit så torrt...det enda som syns i hagarna är grisarnas framfart. Dom gräver mer än nånsin i höst känns det som.

Men vi har fodret säkrat till våra hästar och har haft sen länge, det är jätteskönt. Inte optimalt för det är från flera skördar men det funkar det med. Man får göra foderbytena över lång tid så funkar det fint det oxå. Man ska så att säga vara glad man har foder. Sommaren innebar iaf att man insåg hur skört allting är, hur klokt det är att ha hö så man klarar sig en bra bit in på nya året oxå av gammalt hö inte bara köpa så man klarar sig precis normala år. 

En viktig aha upplevelse. 

Sen kommer vi då in på miljön och våra tunnbyten. Många känner att åååå vad jobbigt. Vi ska börja källsortera och alla måste dra sitt strå till den där viktiga stacken. Själv känner jag att vår tunna är ofta full och vi har ofta uddasaker som borde källsorteras men som man inte gör. Känner att detta kommer bli bra. Kommer kunna hålla rent och snyggt på ett annat sätt.

Apropå rent och snyggt har jag hönor och ankor till skänks. Har beslutat mig för att dra ner helt på den sidan. Fjädrar överallt och ankorna gräver i gräsmattan hela sommaren. Det är så tråkigt. En stor flock åker till skåne och en gammal hönsflock med äldre djur får stanna alla andra ska iväg. Så vill du ha hönor, tveka inte höra av dig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar