söndag 26 november 2017

#fuckcancer


Tiden den går. Livet går alltför fort. Den här senaste tiden har livet här bestått av en del tråkigheter, inte för oss i familjen men för vår omgivning, vilket gör att man stannar upp och ibland så känner man att man måste ta en paus för att orka. 

Dels har jag en väninna som fått cancer. Höll på att köra av vägen vid beskedet och det gör ont i hjärtat varje dag när jag tänker på det. Det är en hemsk sjukdom. Verkligen. Så obestämd, så oförutsägbar och så vidrig. Många tankar och funderingar passerar huvudet....och vi håller alla tummar alla tår och allt vi har för att detta går bra och försöker under vägen att bara finnas där med allt vi kan. 

Sen en annan konstig sak som hänt är att jag nog aldrig trodde jag skulle ha ett barn som hoppar av skolan. Men, troligen har jag det. Men nej inte frivilligt. Hon har länge känt att hon inte mäktar med matten på det programmet hon går och där är flera elever redan som hoppat över till andra linjer men när nu dottern bestämde sig för att nu har jag kämpat, nu har jag försökt plugga som en gnu men nu är min ork slut och jag ser mina betyg försvinna ut i det blå och faktiskt gör något åt det, då säger rektorn nej det finns inte plats. 

Efter samtal med skolverket i fredags så inser jag att det är inte fullt så enkelt som att rektorn kan säga på det viset, men alternativen känns inte som något alternativ heller och dottern har då troligen valt att ta en paus och sen starta om. Göra om, göra rätt. Eller hon har gjort rätt men hennes ork tog slut. Efter att ha sett hur hon suttit i sina böcker tills långt in på kvällarna i hur många veckor som helst så förstår jag henne helt och fullt. Men livet kan ibland ta konstiga vändningar. 

I fredags hade vi dock vårt första julbord på hotellet och det var riktigt lyckat. Eller nja det vart ett par fadäser som inte får hända men nu hände det. Gör om, gör rätt. Eller beställ mer mat typ. Ännu mera mat. Pinsamt och skämskudden åkte fram men kan inte göra mycket åt det. Så¨, om två veckor gör vi om och gör rätt!

Ha en fin söndagskväll, ta vara på livet och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar