söndag 12 juli 2015

Fem minuter åt gången...


Ni som läst min blogg minns säkert vilket träningsflow jag hamnade i under helgen med Keith och inför helgen när Anna skulle komma ner. Vi tränade flera gånger om dagen och framstegen lät inte vänta på sig. Men så åkte Anna hem och vardagen gick tillbaka till deklarationer och stängseluppsättning.

Nu är däremot stängslena uppe och deklarationerna klara, hönshuset är färdigt inuti med galler och vi har kommit hem från Turkiet. 

Så, nu kör vi på igen. Fem minuter åt gången. Det är lustigt det där hur mycket mer man får ut av träningen om man planerar men bara planerar i femminutersbitar. Om man faktiskt ser till att få kvalitet när man tränar. Jätteskönt och det blir gjort!

Kvällens pass härhemma blev apportbock för Inga, ta apportbocken i munnen när jag håller fram den utan att jag kastar den åt dig. Mint fick ställande i sitt fjärr med en soffa framför. Varför? jo kroppskontroll. Imorrn blir det på plattan ute. Eller pallen rättare sagt. Inga lät få fortsätta med sin apportbock. 

Vi har satt ett datum oxå, den 26 september ska paketet vara klart för både Inga och Mint! 

Har funderat mycket på det där med vad jag ska träna med Inga och varför. Jo jaktträning och spår är jättekul och det lär det bli en del av i höst men jag gillar lydnadsträning oxå. Mycket varför jag köpte en regad hund var faktiskt för att träna bruks. Sen är ju jakten kul, javisst. Men det är inte allt. Och just nu känner jag inte att jag MÅSTE träna jakt, även om jag faktiskt har hela frysen full med fåglar. Det kommer nog sen när jag får hem hästarna och har mera tid att spontant gå ut och träna en lite längre stund med hundarna i skogen.

Ännu så länge lydnad, fem minuter åt gången!

1 kommentar:

  1. JAg var så flitig att simma hela våren, så helt plötsligt så slutade vi med det (Eller rättare sagt jag) Nu har jag svårt att komma igång med något annat. Fast i och för sig så är det träningspass att vara i trädgården.
    Kram!

    SvaraRadera