torsdag 5 september 2013

Säsongen är slut!


Så var denna säsongen slut sa drängen till bonden som äger våra sommargästkor idag när dom åkte hem.

Så sant som det är sagt. 

Satte mig på stenen en stund och bara var när dom hade åkt, lyssnade på tystnaden och lät en tår falla, det är hårt när hagarna blir tomma igen. Det fattas nåt, det är som om det ekar.

Det blir så definitivt oxå, ännu en sommar är över, ännu en höst är på väg.

Nu ska kossorna gå nere i Knäred en stund för att sedan åka hem och stallas in. Nästa sommar får vi förhoppningsvis hit ett nytt gäng, lika mysiga som dom vi haft iår. 

Igår var Hanna och jag hos Annie, snart är det dags att hämta henne igen ifrån Lagan och Matilda som haft henne på tillridning. Det ska bli gott att få hem henne igen. Jättegott.

Igår galoppade tjejerna, gjorde en övning jag fick prova förra gången hos Catrin och saktade av på kortsidorna, galopperade långsidorna, och saktade av igen. Bytte varv och gjorde om samma sak igen. Det gick jättefint och inte en enda gång satte hon igång i fel galopp. Duktiga tjejer, jag är så stolt över dom!

Själv har jag börjat inse att om ett par år har jag nog ingen häst att rida på, Hanna och Annie är så sammansvetsade så jag funderar på att köpa en häst till åt mig, en åring får det bli, resan tillsammans med Annie har varit så mysig och fantastisk och man får en sån underbar relation med hästen. Får se om jag hittar nåt eller om det bara stannar på tankestadiet. Vi får se. 

Bara två dagar till provet och ja det är ett stort steg mellan nybörjarklass och öppenklass. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag börjar inse att det snart är dags....

Håll tummarna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar