onsdag 10 april 2013

Träning....

Vad roligt det är att träna när allting bara flyter på!

Igår tränade vi igen jag och båda dogsen och det gick såhär;Linförighet;
Chili hänger med bra, går stadigt och lugnt med fyra fötter i backen och bra följsamhet. Det enda jag kan se själv utan att filma är att hon har lite mycket luft emellanåt men hon har kontakten och den är det vi har jobbat på så jag är nöjd med det momentet som hon gjorde det idag.
 
Mint är oxå med, men väldigt mycket hopp och studs emellanåt. Men det är glädjestudsar. Jag kan känna att nja ska man längre kanske dom inte är så bra men om problemet är att hon emellanåt bara dör ut, då kanske man inte ska fästa så mycket vid att hon visar glädje? Det är iaf min helt spontana känsla.
 
Hopp-sitt
Båda hundarna har idag fått belöning över huvudet när jag har sagt hopp och dom har hoppat ut, ingen av dom begriper helt att dom ska över när jag inte rör mig. När jag hade kastat några gånger började dom inse att det var okej att hoppa ifrån mig. Fortsätter så tills jag känner att det funkar med hoppet ut. Hoppet tillbaka sitter som smäck på båda två .
 
Apportering;
Chili har ju inga problem att apportera. Hon sätter sig dock framför men jag tänker faktiskt inte lära om det,  det är ju så hon har gjort på jaktträningen.
 
Mint har ju varit en stor stötesten med apportering men nu hämtar hon den glatt och snabbt. En gång bara släppte hon trycket och gjorde *nåt annat*; hon bara vimlade iväg, jag gick då bort till henne och bara sa lite halvbestämt att nej vad gör du? och gick tillbaka och gjorde om och ja vips då hämtade hon. Jag valde att inte göra nån jätteaffär av det men ändå att markera att det där är inte okej alls, och det verkade hon ta in.
 
Rutan;
Chili fick rusa rakt igenom till sin boll som hon sett när jag la ut, hon har fortfarande inte helt ramlat ner i poletten, hon stannar till emellanåt. Men hon gör det och det gick bättre idag på lite längre avstånd oxå. Men behöver fortfarande förstå att rutan är rakt ut och rakt igenom innan jag lägger in nåt annat.
 
Mint däremot! Jösses! där ramlade poletten ner genast! Jag bytte iofs leksak till henne till en roadkill, jag ska ta den på Chili imorrn istället tror jag och prova. Mint sprang fort och rakt och rakt igenom, inget tvivel! Där låtsades jag bara gå bort och lägga den sista gången och hon rusade lika kvickt då. Sen fick hon den kastad till sig på andra sidan rutan. Fullt kalas! Så roligt att se!
 
Inkallningen; inga problem
 
Fjärren;
Chili kom ihåg från igår att godisen var bakom henne. Jag valde idag att lägga den på en sten bakom henne, så hon såg den tydligt och inte började snusa. Dom flesta gångerna gick det bra, nån gång var korven lite för god och hon vände sig innan hon satte sig upp. Ingen godis den gången. Gick tillbaka och bara gjorde om. Tror det är nöta nöta nöta som gäller där.
 
Mint har nästan lättare för det momentet oxå. När jag hade kört det en stund dock och där var nåt som lät inne i skogen så blev hon osäker och ville gå till mig. Ställde mig då på kortare avstånd och lät henne göra rätt så funkade det. Ignorerade ljudet från skogen. Så jo, samma teknik funkar på henne. Hon lägger sig dessutom platt som en pannkaka i backen, det är så sött. Ska försöka få in nåt sånt på platsen på henne oxå så hon har nåt att fokusera på och inte störs av omvärlden.

Som sagt, allt är mycket roligare när det fungerar. 

Idag är det chokladbollstillverkning på schemat, och så har vi fått tre nya adepter i kläckaren under natten och morgonen. Tre grönvärpare. Tyvärr är det så att den förra kullen jag kläckte verkar bli mest tuppar...så jag hoppas dessa är hönor..eller att jag har fel om dom därute. 

Dags att sätta igång dagen!
 

1 kommentar:

  1. Hej Ulrika!

    Riktiga joggingskor är ett måste, inte bara vanliga gympadojjor. Sen har jag upptäckt att Asics är bäst, kostar en slant men det är sån skillnad från sko till sko. De jag köpte sist var superbra med extra mycket skum (tror jag det var det kallades!) i sulorna och så var de smalare under hålfoten vilket var bra om man gärna tar löpsteg inåt, plus att de på insidan av skon formade sig efter värmen))! Fråga i en sportaffär så du får rätt sko efter vad du behöver och ev får ont av/har problem med. Men köp Asics!

    KRAM!

    SvaraRadera