torsdag 3 mars 2011

Livets mirakel...

Häruppe på berget lever vi verkligen nära naturen. Nära naturens glädje men oxå nära naturens sorg.

Jag trodde det skulle bli en sorgesam dag den där dagen för ett tag sen när jag kom ut och fann min lilla höna Siv i hökens grepp, när jag kom ut släppte han och Siv for in i hönshuset igen. Tankarna som for igenom huvudet hur skadad hon var innan jag fick ut henne och insåg att nej hon var faktiskt okej? var många.

Glädjen desto större när hon var okej...puh!

Ikväll gick jag en tur bland hönsen och tänkte VAR är nu Siv? Men Siv var inne i lilla hönshuset, hon hade gått och lagt sig på en hög ägg. Så, sagt och gjort, äggen som vår lilla dvärgkochinhöna inte alls ville kännas vid, dom har jag nu lagt in Siv till. En alldeles egen liten hög med ägg inomhus i lugn och ro....det måste väl ändå vara livets mirakel? Hon lär bli en bra mamma eftersom hon dessutom precis undslapp höken, hon lär ha vaksamma ögon om sina kycklingar!

Sen hittade jag ett par minimala ägg i tuppburen. den som numera är helt obebodd. Där låg ägg som var ungefär 3/4 så stora som vanliga dvärghönsägg, måste innebära att mina dvärgwyandotter eller förra årets kycklingar har börjat värpa. Två var därute så jag la in dom under Siv oxå...bara för att se vad det är...roligt roligt.

I eftermiddag har vi slappat lite, jag gick ut en tur efter lunch och fortsatte röja ris i hagen, fyra lass blev det och ett lass klart för att köras iväg. det tar på det! Skönt att få det gjort! Samtidigt har jag gått över och kollat tråden i hagen...gött! Det är snart vår!

Och sen har vi kollat på film. Hanna laddade ner mannen som talar med hästar på VOD igår, började kika och ett tu tre satt vi där hela familjen! Jag har sett filmen massor av gånger, tycker fortfarande den är lika bra och gråter fortfarande floder varje gång! Sambon ville se klart den innan jobbet idag så vi tog en slappestund i soffan och såg klart filmen innan han åkte. Mysigt.

Ja nu är det inte långt kvar.....kossorna är utannonserade nu och vi hoppas få napp snabbt! Sen ska stallet målas! och ströbädden ur. Ny höhäck köpas in tror jag...eller möjligen flyttas. Vi får se. Sen så, sen kommer dom! och jo vi längtar nog hela familjen, till och med sambon som har pratat om en cowboysadel....hihi.

På förfrågan så står det blå ljuset för....beskydd lugn och visdom....

Tjingeling!!!!!

3 kommentarer:

  1. Vilket härligt inlägg som verkligen andas livsgldäje och vårföthoppningar...:)
    Ta hand om dig, vännen.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Och här hade jag skrivit en lång kommentar men så slocknade plötsligt min dator!! *grrrr*
    Men den löd ungefär:
    att jag saknar höns som vi hade i några år. Det var på riktigt vår när de började att vilja komma ut i solen och när de började värpa igen, efter den långa vintern.
    Kram

    SvaraRadera
  3. uppe på berget5 mars 2011 kl. 00:34

    idag ska jag ner ifrån berget och överst på inköpslista står gula och blåa ljus ........
    Det verkar som om det kommer att bli vilda västern där i sydvästra Halland ...
    Ha det så bra
    /H

    SvaraRadera