torsdag 27 maj 2010

Vissa människor anser mig nog galen....



när man berättar för dom att man kör pendeltrafik ner till Helsingborg med sin katt och lägger precis hur många tusenlappar som helst på honom.....jag vågar inte ens tänka efter hur mycket han har kostat mig sista året....men så blev oxå Findus benämnd ett mirakel idag av hans helt underbara veterinär MajBritt Larsen på just Helsingborgs djursjukhus.

När han kom in för ett år sen så var han inte i dåligt skick men lite låg i sig själv, han hade magrat lite och han var oftast ganska trött och låg vid ytterdörren. Ett beteende som ja ginte helt kunde härleda om det var för att han faktiskt var trött eller om det var för att vi hade katter som dök upp utanför dörren på kvällarna vid ungefär samma tidpunkt som han började ligga på golvet innanför dörren på kvällarna. Ligga på golvet hade annars inte varit hans grej, han ligger gärna i soffan...diagnosen blev diabetes och hans utsikter såg väl sådär ut...men med medicin, annat foder och en himmelens kämparglöd har då katten lyckats få trängt tillbaka sin diabetes och ja värderna håller i sig still! Vi är sååå glada! En dag VET vi att det lär gå utför men som jag sa till Majbritt idag att jag tror han kommer att vara frisk vara frisk vara frisk och sen stupa, han är den typen av katt men ännu så länge så jagar han sorkar så det står härliga till, ett par om dagen får vi serverat och ja han är ju just ett rätt så stort mirakel!!!!! Majbritt hade dessutom suttit på möte och berättat om sin mirakelpatient eftersom hon anser honom vara just ett litet mirakel.....

Igår var vi på valpkurs med inriktning tävlingslydnad jag och Mint och det var ju helt fantastiskt roligt! och denna hund som är helt otrolig att jobba med....hon är så lyhörd, så lätt att jobba med och så ja helt underbar! Skulle inte byta bort den hunden för allt guld i hela världen!!!!! Lika pigg och glad att jobba med lika mysig är hon när hon är trött på kvällen och kommer upp i soffan och bara somnar. Helt underbar liten varelse!

I helgen blir det jobba av, jobba jobba jobba! Men förhoppningsvis blir det oxå lite sol och då ska vi NJUTA! Ha en jättego helg allihopa!

4 kommentarer:

  1. Hej Ulrika!
    Du är verkligen en sann djurvän!
    Beundransvärt!

    Ja du, vi hoppas allt på lite sol, nu spricker himlen upp efter regnet!
    Tänkte grilla spett ikväll, så inte mer regn nu tack...

    Mysig helg!

    Kraam mariette

    SvaraRadera
  2. Visst är det ett privilegium att få träna ihop med världens bästa hund! ;o)

    SvaraRadera
  3. Ja dessa djur!Men man älskar ju dom som sina barn!
    Ha en ljuvlig helg
    kram wivi

    SvaraRadera
  4. Hoppas att en bra hönsgård håller räven på avstånd! Det är så tråkigt när man hittar sina fina hönor döda... :-(

    Tack för pepp i bloggen. Vem vet ifall det blir en utställningsfantast av mig till slut? Om inte annat är det bra miljöträning. ;-)

    SvaraRadera