söndag 8 november 2020

Söndag igen


För ett antal år sen var det snö i skogen vid denna tiden, idag när vi gick rundan så fann vi gula kantareller. Den här hösten är verkligen märklig. Man ser i hagarna att gräset växer det är liksom grönt som det brukar bli på våren när det spirar. Häromdagen regnade det så att allting var en enda sörja men nu har det torkat upp och det har varit ett fantastiskt väder ute i dag.

Men det är märkligt. Vet inte hur det brukade vara förr i november ärligt talat men inte nästan 16 grader varmt...lilla shettisen står och svettas om jag inte hela tiden ser till att klippa pälsen kort, hon har ju satt vinterpäls att klara sådär 20 minusgrader...

Igår var vi på tippen med ett jättelass jag och gubben, så himla skönt att få rensat! och så fick jag sålt hinderstöden jag köpte 2015 men aldrig har använt. Jo två av dom är nog använda typ tre gånger, nu sålde jag dom till Mimmis uppfödare och så blev hon jätteglad. Fick sänt iväg mineraler och grejor med henne med som inte Phoenix längre får äta. 

Så skönt att få rensat ut, rensat ut sånt man känner man aldrig mera kommer använda.

Nåt som finns väldigt gott om denna höst och vinter är dock möss. Stora och små dom ränner över gräsmattan när man går ut i stallet på kvällen. Det har jag aldrig sett förut! jag har fällor i uthusen, vi har fyra katter och ändå mängder med möss! Iofs tror jag att skabben tog rävarna i somras så mycket räv är här nog inte kvar och vår kattuggla som hoade varenda kväll i somras och tidig höst verkar ha flugit sin kos. Trodde dom övervintrade men nej tydligen inte. 

Så här lär vara ett gytter med möss när dom kommer tillbaka ugglorna. 

hualigen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar