Om mig


Den här bilden speglar en stor del av vem jag är....

I hela mitt liv har jag levt med och tillsammans med djur, katter, hundar, hästar, kaniner.....numera höns och får oxå. Och kor inte att förglömma. Kontakten med djur kom tidigt och med den levde jag hela min barndom. Jag var 8 år när min första häst kom i huset, ett new foreststo som hette Rolökke Fleur, numera är det hennes barnbarnsbarn Zimone och barnbarnsbarnbarn Annie som huserar i hagen. Jag tillbringade som barn många och långa timmar i stallet, jag grät floder när hästarna åkte till slut pga en förrädisk bronkit och jag kände när den sista åkte att en dag...en dag ska jag ha häst igen!

I samband med separation så kände jag att nej ingen mer hund på ett tag, det var då jag hade avlivat min första egna hund Tim men det tog ett halvår så fanns där en ny hund i huset.....1995 utbildade jag mig till instruktör inom SBK och har fortsatt på den vägen.....har hållt....många kurser och har nu lämnat över den taktpinnen till andra, det är alltid lika roligt att ha kurs men jag kände vid en punkt att jag ville ägna den tiden åt mina egna hundar....

Med egen gård kan man ha fler djur och ja numera har vi bytt ut våra långhåriga highland cattle mot hästar istället. Dom och en flock får.

Får som man tror är så enkla som man senare inser att dom är inte så lätta som dom ser ut...bokstavligen. Man lär sig dyra läxor på vägen men man lär sig....mängder.

Det som är så underbart med djuren kan jag inte sammanfatta i ord, det är samspelet, det är känslan, det är att man faktiskt måste ha den där känslan av samarbete. Har man inte känslan och inte känslan för samarbete inom sig kan man inte heller fungera med ett djur, vare sig man sitter på hästryggen eller samarbetar med en hund. Dom är som vi individer och kan inte berätta vad dom tycker är fel, det är genom samarbete och en känsla för kommunikation man kan samarbeta på just deras nivå. Att känna den känslan och uppnå det samarbetet är en känsla som alla människor borde få uppleva...den är underbar!

Just nu har jag då två hundar jag tränar med och tävlar i olika grenar, jag har gått förutom min instruktörsutbildning otaliga helgkurser, specialkurser, ja listan kan göras lång.....
Det är ett sätt att leva, ett sätt att vara...

1983 Valpkurs med hunden Mia
1984 Fortsättningskurs med Mia
1984 Appellkurs med Mia
1994 Valpkurs med hunden Tim
1994 Fortsättningskurs med Tim
1995 Tävlingslydnadskurs med Tim
1995 Valphandledare inom SBK
1998 Instruktörsutbildning B SBK
1997 Valpspecial Mariana Wallin
2004 Spårhelg för Micke Pouno
2005 Instruktörsutbildning A SBK
2005 Grundkurs i apportering SSRK
2005 Lydnadshelg Anders Kjernholm
2006 Klickerkurs Jenny Wibäck
2007 Brukslydnadshelg Fia Ahlström
2008 Tävla med glädje Jenny Wibäck
2008 Grundkurs apportering med Chili
2008 Jakthelg med Annika Christensen
2010 Valpkurs med tävlingsinriktning Camilla Svenäng
2011 Platsliggningskurs Jenny Wibäck
2011 Grundkurs vallning Magnus Gunnarsson
2011 Helgkurs Simon o Roger hos Birgitta
2011 Kurs Birgitta Staflund Wiberg inriktning nybörjarklass jakt
2011 Brukslydnadsdag Fia Ahlström
2012 Kurs inför öppenklass åtta gånger Birgitta Staflund Wiberg
2013 A-provsträning
2013 Öppenklasshelg B-prov plus uppföljningsdag

...jösses med timmar det blev av det....När alla andra jobbar har jag oxå ett jobb, sen ett antal år tillbaka är jag egenföretagare och jobbar med redovisning, juridik och skatter. Skattejurist i botten påbyggt med en ekonomiutbildning tills jag inte längre fick studielån, maxtiden var nådd....är det det som kallas förläst?

Älskar mitt jobb och min kontakt med kunder, men har kontoret hemma och känner att kombinationen hundträning, barn och jobb passar utmärkt med att ha kontoret just hemma! Mer om mitt företag kan du läsa här..www.luckylairs.se


Mer om mig? en glad prick som älskar livet och det ska gå fort...mitt liv går oftast fortare än vinden, som den skytt jag är. Det som händer ska helst ha hänt igår.....Det fanns en tid i mitt liv jag var övertygad om att barn nej det ska jag inte ha men saker ändras och min dotter är det absolut bästa som hänt mig. Hon är en tuff dam med skinn på näsan men samtidigt besitter hon en enorm mängd ödmjukhet inför andra människor och djur och jag försöker ta tillvara på tiden tillsammans med henne, jag är så lyckligt lottad att hon ärvt mitt hästintresse och vi har dessutom samma intresse för att åka och fika....

Det som oxå är det bästa som hänt mig är min make, min älskade make som bygger, som renoverar, som river innertak och bygger panel, som sågar ved och hugger ner träd, kort sagt, världens bästa!

Vid ett tillfälle i livet var livet på väg att rinna mig ur händerna, min mage rasade och jag visades ha en kronisk tarmsjukdom. När man ligger där och får besked om att man lurat döden med en hårsmån bara så känner man en enorm tacksamhet för livet, en tacksamhet att man fick vara med en stund till. Samtidigt så får man en enorm ödmjukhet mot livet, sina vänner och allting som finns runt en. Människor som stjäl ens energi och ställer till bråk hela tiden är inte längre aktuella, man fokuserar på det som är bra i livet, dom människor man mår bra av, samtidigt som man får en helt annan förståelse för saker runt omkring. En hemsk upplevelse men samtidigt väldigt lärorik.

Mitt motto är, lev livet idag, imorrn kan det vara för sent!