Chili


Coatfloats Chili Chocolate

född 2007

Chili var min tredje flatcoatedretriver och definitivt en dam man inte kunde annat än älska! Redan som liten var hon pigg på det mesta, hon har alltid varit väldigt samarbetsvillig och har en enorm vilja att jobba åt en, hon gör alltid sitt yttersta för att försöka göra till viljes.

Det bästa hon vet är att hon bara får lov att vara med...gå i skogen långa rundor, hon skulle aldrig nånsin försvinna långt, hon är med husse i skogen på vintern i timtal och alltid lika glad, alltid lika gosig och ligger gärna i soffan och blir kliad på magen....gör inget väsen av sig och har blivit morgontrött på senare år, ligger gärna kvar i soffan och sover en stund länge på förmiddagen....inne en tydlig avknapp, ute en väldigt tydlig påknapp!!!!!

När Chili tränar sök har hon en näsa som ingen annan. Hon jobbar sig igenom marken metodiskt, hon har en näsa som plockar vilt på långt håll och kommer in och lämnar det fint i hand. Hon har väldigt fin känsla för djuren, allting tas upp fint och hålls fint till avlämningen. Hon jobbar tyst och fint och skulle aldrig ställa till med nåt väsen.

När man tränar annat med henne så har hon en enorm vilja att lära sig, att lära henne gå slalom mellan agilitypinnar gjorde jag i princip på en kväll! Hade jag bara haft tiden att fortsätta träna det....viltspår gick fort att lära henne, när hon gick sitt spår var domaren alldeles salig, hon gick inte ifrån kärnan en enda gång! Tanken finns fortfarande att starta henne i öppenklass och få det där championatet, det som har tagit mot är tiden, dygnet har lite för få timmar :). 

Lydnaden påbörjades sent och har blivit nåt *vid sidan av* annan träning men när vi tränar så knåpar vi ihop momenten på nästan ingen tid alls! Nu i höst skulle vi tagit tvåan men löpet kom ivägen så vi får ta det till våren istället! Blir bra att börja med det efter valpningen! 

Chili var en helt underbar hund, en underbar kamrat som jag är väldigt tacksam att jag fick lära känna. Hon lärde mig massor och planerna var många. Tyvärr hände det något vid andra valpkullen och hälsan gick rätt så snabbt utför sen, hon blev väldigt gammal i sinnet väldigt fort. Vissa dagar så var hon pigg andra dagar var jag rädd att behöva ta bort henne. Sen kom hudblemmorna, om dom var onda eller goda vet vi faktiskt inte men det kändes som om det kom väldigt många på en gång och i samråd med veterinär så bestämde vi oss för att inte börja karva i henne och ta bort dom, för vart skulle vi börja ? Många gånger när man tar bort en så kommer det ju tre nya....så nej dom fick sitta. 

Nu våren 2017 fick hon en torsdagsnatt någon form av anfall, påminde väldigt mycket om min gamle Tims EP anfall efteråt och sen gick det snabbt utför. Febern rusade på kvällen och dagen efter var hon trots att hon fick penicillin snabbt sämre i sinnet och gick rakt in i en av våra bilar när hon skulle ut och kissa. Ett samtal senare så satt veterinären i bilen på väg hit och Chili fick somna in härhemma omgiven av sin familj i lugn och ro. Nu ligger hon begraven härute och en lykta står och lyser så fint på kvällarna. Vi saknar dig min fina vän, för alltid älskad, för alltid i våra minnen <3 p="">


VETERINÄRRESULTAT / VETERINARY RESULTS


2009-04-14 HD grad A

2009-04-14 ED ua (0)

2011-11-16 Ögonlyst, lokal retionopati (lokal förändring på näthinnan, men helt ofarlig och ej ärftlig)

JAKTPROV

2a pris nkl 2011-05-02 Kilanda, domare Anita Norrblom

1 pris nkl 2011-07-30 Hunneberg, domare P-O Svärd


UTSTÄLLNING / SHOWS

2008-11-08 1 junkl - SSRK Åstorp, Lundgren Bertil

LYDNADSPROV

1 pris Falkenbergs BHK med klassvinst 181.5 poäng, 2012VILTSPÅRPROV / TRACKING TESTS

2010-06-21 Godkänd anl kl - SSRK Västra, Ragnarsson KjellMH-BESKRIVNING

2010-06-13 - SBK Falkenberg, Bengtsson Thomas