lördag 15 september 2018

Vackra höstdagar avlöser varandra


Idag har jag gjort ett redigt röj på hotellet och slängt en massa skräp. Igen. ÅH vad jag tycker det är skönt. Bröte som ligger överallt, i varenda rum, på varenda våning i princip finns det något att slänga. Bara kasta. så skönt att få det gjort. Sen drog jag dammsugaren genom alla baktrapporna och och så fint det blev. Bar hem den där säcken med grillkol som stått sen ....väldigt länge. Typ två år? Så gott!

Sen for jag till Tulipa och köpte en krans till dörren och vidare hem där vi tog in hästarna som liknade dränkta råttor och sen släppte jag över dom här damerna i hästhagen medan jag tog med mig en kaffekopp ut. På något magiskt vis så hann jag mellan skurarna...bara sitta och njuta av tillvaron en stund. 

För er som undrar vad dom gör så rensar dom en av hästarnas hagar.....på gräs :). 

Våra hästar är ju ponnyer och efter Annie så inser man hur mycket gräs en häst egentligen inte ska äta. Hästar är stäppdjur, dom är inga kor. Därför får korna rensa i sommar och det blir så fint. 

Nu skiner solen ute sen ett tu tre så kommer där en skur. I ugnen står en rimmad picnicbog, ikväll blir det höstmat, det blir ärtsoppa med bog. Ska bli sååå gott! igårkväll fick jag ett ryck och gjorde våfflor på alla slattar mjölk vi hade i kylen. Lite vanlig mjölk, lite mandelmjölk och lite vispgrädde. Supergott ! och istället för vanligt socker i smeten tog jag muscovadosocker. Blev till frukost idag oxå....så himla gott!!!

Snart börjar soffhänget för kvällen med terrängritten i fälttävlans-vm. Igår hejade vi på dom svenska dressyrryttarna, tre av fyra hamnade topp 10! Fantastiskt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar