måndag 24 september 2018

Rusk och väder men alldeles underbart


Väldigt tudelad till att gå upp tidigt är jag. Har svårt att motivera mig att ta mig ur sängen, men när jag väl måste ur sängen så tycker jag det är helt underbart att faktiskt komma upp. Man hinner ju så mycket när man går upp så tidigt på morgonen...det är ljuvligt. 

Idag har jag fått både gått en runda med hundarna i denna underbara morgon, alldeles krispigt med hög luft och mängder av syre, solen som sken från en blå himmel och naturen som skiftar i färgerna. Väl inne fick jag rensat upp bland både tvätt och disk, satt en deg med frallor och plockat bort papper. Nu står frallorna i ugnen och ja Inga vet väl kanske inte helt om hon ska sova här eller där idag. Hon går och snor åt sig av maten ur båda hundarnas skålar, Mint har knoppat in under sängen för en bra stund sen igen och väntas nog inte upp förrän efter lunch. Eller ja kanske en runda sen när jag går förbi med hästarna, då brukar hon hålla koll. Läs stå i fönstret och låta. 

Helgen som varit har varit väldigt lugn och behaglig, en tur in till stan för klädshopping av tjejerna, lunch på stan igår var det mest stallgöra och hästhoppning på tv och så lite pyssel härinne.....hundarna fäller som tokar nu så jag dammsuger ena dagen och skulle det komma nån hit dagen efter skulle den knappt tro jag hade städat på veckovis.....lite trist emellanåt. Dessutom ligger hundarna i sängen om dagarna så jag har numera fått lära mig att faktiskt bädda sängen, jag blir tokig på allt hår som far omkring överallt. Den konstiga sommaren har bidragit till konstiga pälsar inser jag.....

I morse när jag for från bussen gjorde jag en sån där sak som är så underbar med att jobba hemifrån och faktiskt inte ha bråttom till nånting. Jag stannade bilen och gick ur och socialiserade med korna nere vid byn. Ja egentligen var målet en jättesöt liten kalv, men kalven var inte alls social däremot ääälskade mamma ko att bli klappad på huvudet. Stod där en bra stund. Bra för själen, bra för livet. 

Nu är snart mina frallor klara så då får det bli en ny kopp kaffe och en varm fralla innan hästarna får gå ut. Dom går ut lite senare idag pga frosten = socker i gräset....

Ha en fin dag allihop 💗💗💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar