torsdag 7 september 2017

Ingaträning


Inga min lilla Inga. Valpen som aldrig blir stor.

Hade för några veckor sen Anna Hilding här och när Anna är här får hundarna arbeta med sina huvuden. Dom fick dessutom längre promenader än vanligt eftersom dom fick gå med Anna ner till hotellet ett par gånger. Jättenyttigt eftersom faktiskt varken Inga eller Mint uppskattar trafiken som kommer förbi när man går på såna vägar.

Vi gjorde lite av en rivstart med Inga. Inga är en snabb donna, jättesnabb i vändningarna och med lite tid så kan jag ibland känna att när ska jag hinna? Hinna träna hinna ge mig ut med henne. Nu när hösten har landat härhemma och på hotellet blir allting sånt så väldigt mycket lättare. Givetvis hade Inga kunnat hänga med ner till hotellet i sommar oxå och vi hade kunnat använda stora salen till träning men vi har gjort så mycket annat där i sommar så tiden har inte funnits. 

En sak vi har jobbat mycket med är att hon ska förstå det där med target. Dutt där och du får godis.
Dutt här och dutt där. Inga har fattat sådär. Jo med hjälp. Idag gick vi långrunda i skogen och tröttade ner lilla huvudet först och sen fick hon träning i köket medan maten lagades. Då plötsligt förstod hon.! Likt Mint som verkligen kan stampa på en target GE MIG GODIS! så gjorde Inga likadant! SÅ hur svårt ska det vara????? hur dålig är du på att fatta???? jätteroligt!

Nu är jag lite taggad att ge mig ut med Mint i startklass faktiskt. Mint har hunnit bli nästan åtta år och har inte tävlat på säkert fem sex år men hon har haft problem med moment där jag är ifrån henne. I startklass kan hon stanna hos mig. 

Ja kanske. Ikväll sover båda töserna i varsin hörna. Regnet strilar och ljusen lyser härinne. Dags för en kopp te tror jag bestämt ikväll framför tvn....

och förrästen. Nej för er som hört av er det blir inga valpar. Inte ännu iaf. Jag har lagt planerna med att para Inga på hyllan för egen del då det varit så mycket skit i hennes kull. Vill inte avla på det. Det smärtar i hjärtat men jag får nog inse att det är så det är. Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar