lördag 19 november 2016

Test av julbrödsbak

Foto Mitt kökTestade ett nytt julbröd idag. Förra året gjorde jag ett med porter i men jag tyckte nog inte det blev helt i min smak. Jag gillar inte vanliga traditionella vörtbröd, dom är lite för starka i sin smak för min del och det med porter var helt klart mycket bättre men jag kände nog ändå att det gav en rätt så besk eftersmak av just portern.

Idag hittade jag receptet ovan. NI hittar länken till receptet där oxå. Det innehåller förvisso porter enligt receptet men jag bytte faktiskt ut det mot vanlig lättöl och det blev väldigt mycket godare. Det ger ändå en smak av jul med nejlikorna och man kan såklart stoppa i vanliga brödkryddor eller affärens vörtkryddor oxå tillsammans med russinen, men jag slopade russinen och bytte mot vanlig lättöl och tyckte det blev väldigt gott!

Ett tips är att man dock inte ska trycka ihop den här sortens bröd när man skär dom varma, då blir dom lite lätt platta. Har gjort det misstaget nån gång tidigare oxå, kan inte hålla mig tills dom kallnat och trycker och vips har man en rätt platt brödlimpa. Nåväl, god var den.

Nu står det en laddning av Mickan Thors kavrings fördeg på bänken oxå, älskar att baka bröd! Prova nya sorter är sååå roligt! och så mycket godare än dom man köper i affären....

Nu går det mot första advent och då är man ju lite extra sugen på att dra igång julbaket. Vad bakar ni?

Här blir det mjuk pepparkaka, en fruktkaka med konjak i som är sååå god och så nån saffranskaka. Det är mina måsten...måste måste. Faktum är att jag hellre baka lussekatter som vanliga snurror oxå med fyllning i än vanliga lussekatter även om lussekatter oxå är löjligt gott!

Nähä, hästarna ska ha lite käk! ha en fin lördagskväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar