fredag 29 juli 2016

Tänk vad ett byte av godishand kan göra...

Foto Härliga hund

Gomorron därute! eller snart gomiddag faktiskt!

Jag hade lite projekt här i sommar som skulle göras och ett par av dom är klara, bygget av paddockens staket är klart, och fixet av stallet är klart. Så skönt med en rejäl sommarstädning och så fick gallrena sig en extra omgång färg igen. Blev så fint och rent känns fräscht. Mycket roligare att komma ner där då.

Sen var det projekt sätta fart på Inga ordentligt och Mint oxå faktiskt. Igår fick inte Mint någon träning, vi var ute och sprang en runda på dagen och sen på kvällen skulle jag köra igenom både Mint och Inga var tänkt men Mint bar sig så illa åt därinne medan jag körde Inga så hon fick faktiskt stanna inne. Kände att jag blev så irriterad på henne så det passet hade bara blivit skit.

Nu på morgonen tog Mattias med sig Mint ner till stallet och jag tog ut Inga för ett litet pass. Tanken är två pass, små, om dagen, 

Igår började jag med ställande under gång och skulle göra på samma sätt som med läggandet men det blev bara stress av det så jag bytte raskt metod och gick över på att stanna henne vid sidan med hjälp av en godis och det förstod hon mycket bättre.

Dessutom så bytte jag igårkväll godishand på henne, istället för att ha godis i vänster så var den handen tom medan vi gick och sen kom godisen dit från höger. Kan bli att hon kommer på det och börjar gå framför men i nuläget förstod hon och lugnade ner sig betydligt istället för att bli helt exalterad över godishanden. Kändes väldigt mycket bättre.

Faktum är att en tävlingsstart på henne i september känns inte längre milstals iväg! 

Igår var maken och jag på en liten tur oxå och hamnade på ett väldigt från vägen oansenligt ställe men som bjöd på en så fantastiskt god lunch. Svanshalls krog neråt Jonstorp. Ligger naturskönt nere vid hamnen med utsikt över bukten därnere. Helt magiskt och som sagt maten var helt gudomlig!!!! Rekommenderas å det varmaste!

Nu tillbaka ner till mockning av stallet sen promenad!

Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar