fredag 20 maj 2016

Regnet smattrar på rutan...


Det har varit en torr vår. Våra sommargäster kossorna har inte kommit än just för att det är för torrt. Gräset det växer inte. Sån skillnad det kan vara mot förra året när det regnade mest hela tiden. Kossorna kom sent då oxå för då var det kallt istället för torrt :). Som sagt det skiljer sig över tiden. Jättemycket. 

Men idag regnar det. Ett strilande sakta regn faller över markerna. Tyvärr kommer det nog att komma väldigt mycket mindre än vi faktiskt behöver men det kommer iaf regn. 

Igår tog jag tag i lite bitar jag kände behövde tas tag i . Var ute och tränade Mint lite i lydnad, hon blir fullständigt oregerlig av att göra ingenting alls så hon måste få göra nåt och hon tycker ju det är roligt att jobba. Jag var lite irriterad i veckan här och ur irritation kommer kreativitet! Det Mint behöver är störningsträning. Satte på radion igår när vi tränade och belönade henne när hon tappade fokus, när hon skvallrade om att det där är otäckt! Det som är så lustigt är att hon då vips får ett bättre fokus på mig. Det där ska vi sen utöka till att nån står och pladdrar med annat bredvid henne, nån kanske tappar nåt etc. Tar det en bit i sänder.

Sen har vi då lilla Inga och hennes jaktträning resp lydnadsträning. I lydnaden måste Inga lära sig hålla sina fötter på backen och hänga med. Hon går dessutom och stöter mig på handen. Man kan ju dock inte tragga fritt följ i en evighet så jag har lagt in läggande under gång och börjat med ställandet. Läggandet funkar fint när jag är nära henne, och jag måste lära mig både där och i fria följet att inte vifta med mina förbaskade händer. Dom gör mig galen emellanåt. 

Linjerna igår gjorde Inga fint. På träningen i onsdags när Inga varit magsjuk och inte var med så fick gänget köra linjer med störningsmarkeringar. Det insåg jag med Inga igår att hon förstår inte skillnaden där, hon har inte lärt sig vilket som är vilket linjer eller markering. Eller jo hon vet ju vilket som är vilket men linjerna är inte så befästa ännu så man kan lägga på en störning på dom och kräva att hon inte tar störningen. Det blir bara väldigt förvirrande för henne. Alltså körde vi bara linjer igår. Det fick liksom räcka. Befäst först krångla inte till det.

Follow the blueprint to success!

I helgen ska jag börja sätta upp stängslet runt paddocken äntligen. Har nu bestämt mig för hur det ska se ut. Finally. Sen blir det deklarationer och vedinkörning och fortsatt städ av hönshus nu när det fina vädret ska komma igen. Ska ge mig iväg och köpa spån oxå så vi kan få ordning därnere nån gång. 

Önskar er alla en underbar helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar