söndag 28 februari 2016

Blommor och influensa


Igårkväll när jag låg i soffan och läste Allt om trädgård så kom det, suget efter en ny vår. Nya blommor ny växtlighet. 

Vi gjorde om våra rabatter här för några år sedan, någon lades igen och någon ny blev till. I alla rabatterna lades sten och markduk och sen sattes det perenner för glatta livet. Någon rabatt blev precis som tänkt men efter ett par år så känner man ju ändå ibland att man måste fylla på och att något tagit över. Så blev det i vår runda rabatt. Från att ha varit en perfekt rabatt året innan så kände jag att rabatten mest bestod av lammöron och gul vallmo på ena sidan och en stor jäkla tuva med lupiner på andra sidan. Det tog över och där var liksom bara det. Gick och störde mig på den rabatten hela sommaren och sen blev det inte bättre av att det troligen blev myrinvasion i rabatten en helg för då åkte all sten ut ur rabatten och ut på gräsmattan med hönornas hjälp. 

Man är liksom ur en tecknad film när man i ett huj flyger ut ur soffan och sätter sig vid datorn och börjar googla på allehanda växer, far ut i hallen med samma entusiasm och letar upp blomlökarna som legat därute alldeles för länge i väntan på plantering. Blomlökar som säkert redan tappat intresset för en vår utan tror sig skulla ligga och torka ut torkdöden i skåpet tills dom till slut hamnar i soptunnan.

Att jag genom hela denna entusism nös som en tok måste ha gjort att det hela såg lite roligt ut ...

Men men. Hur som helst. Idag har jag beställt lite nya plantor och lökarna har blivit lovade att dom ska få ramla ner i rabatten bara våren kommer. Att jag har en hel drös med fröer från perenner på groning oxå stör inte, där är fler hål som ska fyllas i rabatter som tagits över av bland annat just den gula vallmon. En liten harmlös planta som är jättesöt när den står en och en men när det tar över en hel rabatt kan kännas lite halvtrist. Lite att man tänker dyker du upp här oxå????

Det blir en lugn söndag här för nysandet övergick i värk, lite feberrysningar och ett ont huvud så medan maken och dottern for till min mor för att fira hennes födelsedag så sitter jag här, likt Ferdinand och drömmer om att till sommaren få dofta på blommorna...

7 kommentarer:

 1. Tack för din fina kommentar hos mig! Har inte sett din blogg förut och kommer att botanisera här! Så fina hundar du har, flatten är verkligen en hund som jag skulle kunna tänka mig någon gång i framtiden!
  Krya på dig!
  Annika

  SvaraRadera
 2. Hej Ulrika!

  Tack för det svar på bloggen. Vi skall ha möte imorgon och efter det vet jag precis hur mycket jag behöver.
  Så jag hör av mig helt enkelt.
  Vide hade vi behövt mycket av men som sagt efter imorgon vet jag mera. Krya på dig så hörs vi.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Precis så är det med våra rabatter. Ibland är man nöjd ibland vill man göra om,
  Krya på dig, inte roligt med influensa.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej du!
  Man hinner precis bli nöjd med planteringar sen går det som överstyr ;)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Hej
  Annika Christensen här.
  Jag kommer gärna och hämtar vide om det är ok?
  Mejlade men insåg att det inte gick fram.
  Allt gott hoppas vi hörs.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Så härligt du skriver! Odlandet har sina vedermödor särskilt när hönsen ska vara med och leka. Känner igen det där!
  Krya på dig. Ett par trädgårdstidningar skulle nog få dig på benen i rasande fart..
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack fina du! är äntligen bra igen nu, så nu hoppas vi på vår!

   Radera