onsdag 29 juli 2015

Koll inför tävling

 
Idag har jag kollat av Mint inför tvåans tävling i september och jodå det finns hopp :) det är ju två månader dit men kände att jag måste kolla av lite var hon faktiskt står.
 
Fotgående är inga som helst problem inte ställande eller läggande under gång eller inkallning heller. Apporteringen måste vi få in mer värde i, hon hämtar den men kan likagärna nästan strunta i den. Rutan börjar hon få grepp om och fjärren sitter nästan. Hoppet över hinder vet jag knappt om jag vågar träna på, det får bli nån gång med hänsyn till hennes gamla ryggskada. Det ska inte vara nån fara men vill inte utsätta henne för påfrestning.
 
Slutligen platsliggningen, så jo det finns hopp.
 
Inga har fått köra fotgående, fjärr och ruta idag också och hennes apportering är där nu nästan. Ställande och läggande under gång och inkallning kvar. Det är inga problem att lära in på två månader. Kommer rassla på och träna in tvåans moment på henne också och be Anna om hjälp med assistans till treans moment under hösten till Mint....
 
Kör så det ryker.
 
Nu är det motionscykel pga vädret inomhus. Imorrn blir det en tur till gymmet.
 
Tjing!

tisdag 28 juli 2015

Gillar varken regn eller åska...

 
Började dagen idag med att åka ner med Inga ner till Helsingborg. Hon har fått en liten minimal knuta på ena öronlappen, nåt dom därnere ansåg var en väldigt ofarlig liten grej men den är ändå provtagen, svar kommer i slutet av veckan.
 
Sen åkte vi hem, i Helsingborg sken solen från klarblå himmel men uppe på Hallandsåsen kunde man knappt se vägen för allt regn.
 
Väl hemma började jag putsa fönster och sen for jag ut i bilen och började finstäda den. Hann halvvägs sen kom regnet och en stund senare EN smäll från klar himmel mer eller mindre. Räckte jättefint till att slå sönder routern och min dator. Så nu sitter jag här med Hannas dator och ska försöka rädda hårddisken på min egen så jag kan få ut bilderna iaf....
 
Så trist men tur det inte blev värre iaf. Det fräste i alla kontakterna när det small...väldigt otäckt.
 
Så, i eftermiddag blev det först en tur till stallet sen en tur till stan.
 
Ikväll har vi städat där gamla datorn stod, satt upp denna halvnya då och så har jag faktiskt fått tränat hundar ikväll. Inga har fått flera småpass och höll på att krypa ur skinnet sista passet som blev att hon skulle ta apportbocken ge mig den för att få sitt godis...jo hon fattade vinken men har inte helt förstått ännu att hon ska hålla den fast...lätt i greppet är hon. Men, det går framåt. Helt klart.
 
Två månader till tävling.

fredag 24 juli 2015

Fredag igen!


Fredag igen. Dagarna rusar. Hela denna veckan har gått åt till att köra om kring med ett lass hö känns det som. Hästarna äter en del hö eftersom dom står i vinterhage i stallet pga att Belinda hade rätt mycket mask för nån månad sen. Dock avmaskad nu men hagarna måste vila så dom står i gräsfattig hage och äter hö....och jag körde som vanligt och hämtade hö i sista minut. Hö som visade sig vara ej färdigtorkat. Jättekul.

Åh så less jag är på alla turer med det förbannade lasset. Imorrn åker det tillbaka till ursprunget och jag hämtar ett nytt. Men det känns som om jag har lastat och lastat om det flera gånger. Så tråkigt. 

Däremellan har dock Hanna hunnit med två ridlektioner, jag har fått klart två stora bolagsbokslut som går iväg till bolagsverket i helgen, det tredje är på gång. 

Helgen blir förutom lasset med hö lugn. Skulle haft träff med hundarna men då jag i panik fick leta nytt hö så ställde jag in. Känns jättetrist men vädret ska ju bli skit så det gör väl inget då. Ska vila och försöka läsa mina böcker jag lånade för en månad sen.....

Ha en fin helg därute, jag ska ta det lugnt! 

fredag 17 juli 2015

Fredagkväll!


underbara fredag. Nåväl, jag har varit mer eller mindre hela veckan, gick inte upp förrän tio igår och halv tio idag. Så nej jag ska inte klaga alls. Det är så himla skönt! bara kunna ligga så länge man vill och dra sig...lyssna på fåglar och vinden utanför och bara vara. 

Och underbart väder har det varit hela veckan. Det är oxå jätteskönt. Äntligen Det är så behövligt. Även om det inte är full strålande sol hela dagen så tycker jag det är skönt,  bara det att det är lite varmare och inte regnar eller blåser halv storm. Underbart som sagt. 

idag har jag klippt gräs, vanliga gräset i förmiddags och kanterna ikväll och så har hönsen fått spån i sista boxen äntligen, städade där förra helgen och hade inte nog med spån hemma. Passade på att skura ur lite oxå, tar vattenslangen och sprutar ner allt damm och skit från väggarna. Känns så härligt rent och fint då. Nymålat är det ju därnere, det gjorde Hanna och Maria veckan innan vi for på semester.

Sen fick det bli en tur till gymmet. Jodå, vi var ju take care i Laholm för några veckor sen och träffade varsin PT för att få reda på starka sidor och svaga sidor. Behöver nog inte berätta vilka som var flest :). Sen dess har vi inte hunnit ner men idag tog vi en tur medan maken har spelat golf. Man känner sig så löjligt nöjd när man är klar!

Väl hemma så gick hanna en tur med hundarna medan jag vallade in en höna som blivit kvar utomhus, tack gode gud för att inte räven varit här, tog in lite tvätt, satte igång pannan och la ett täcke i tvättmaskinen. När dom kom hem så fick både Mint och Inga varsitt träningspass. Inga gör alla byten i fjärren så himla fint nu och Mint är på god väg med sitt ställande på långt håll. Lär in att Mint ska ligga med hakan i backen vid platsliggningen och där får hon tänka till lite. Hon är ju väldigt störningsbenägen så jag inbillar mig att om hon har en uppgift att koncentrera sig så blir det lättare för henne. Kanske. Det går framåt på alla plan iaf.

Nu väntar vi på maken för kvällsmat och så ringde tvättmaskinen på uppmärksamhet, den är visst klar :)

Ha en skön kväll och helg därute!

söndag 12 juli 2015

Fem minuter åt gången...


Ni som läst min blogg minns säkert vilket träningsflow jag hamnade i under helgen med Keith och inför helgen när Anna skulle komma ner. Vi tränade flera gånger om dagen och framstegen lät inte vänta på sig. Men så åkte Anna hem och vardagen gick tillbaka till deklarationer och stängseluppsättning.

Nu är däremot stängslena uppe och deklarationerna klara, hönshuset är färdigt inuti med galler och vi har kommit hem från Turkiet. 

Så, nu kör vi på igen. Fem minuter åt gången. Det är lustigt det där hur mycket mer man får ut av träningen om man planerar men bara planerar i femminutersbitar. Om man faktiskt ser till att få kvalitet när man tränar. Jätteskönt och det blir gjort!

Kvällens pass härhemma blev apportbock för Inga, ta apportbocken i munnen när jag håller fram den utan att jag kastar den åt dig. Mint fick ställande i sitt fjärr med en soffa framför. Varför? jo kroppskontroll. Imorrn blir det på plattan ute. Eller pallen rättare sagt. Inga lät få fortsätta med sin apportbock. 

Vi har satt ett datum oxå, den 26 september ska paketet vara klart för både Inga och Mint! 

Har funderat mycket på det där med vad jag ska träna med Inga och varför. Jo jaktträning och spår är jättekul och det lär det bli en del av i höst men jag gillar lydnadsträning oxå. Mycket varför jag köpte en regad hund var faktiskt för att träna bruks. Sen är ju jakten kul, javisst. Men det är inte allt. Och just nu känner jag inte att jag MÅSTE träna jakt, även om jag faktiskt har hela frysen full med fåglar. Det kommer nog sen när jag får hem hästarna och har mera tid att spontant gå ut och träna en lite längre stund med hundarna i skogen.

Ännu så länge lydnad, fem minuter åt gången!

lördag 4 juli 2015

Värmebölja!


Just nu sköljer värmen över landet. Varmt och gott. Vi har varit i Turkiet en vecka och fått både sol och värme, vila god mat och bara vara. Två böcker plöjde jag igenom under veckan...lugn och ro. Jätteskönt. Gym hade dom oxå så jag och Hanna vi gymmade varenda dag det är så skönt att avsluta dagen vid poolen och sen gå och gymma lite innan maten. Man äter ju annars så man nästan liknar en julegris :)

Hur som helst, vi har varit hemma en vecka nu och nu har värmen kommit hit oxå. Väldigt varmt. Natten inatt har bestått av två iskalla duschar och öppna fönster. Men, vi ska inte klaga. Det är värme och sol vi har väntat på hela våren.

Jag var bara tvungen att visa er bilden ovan. Vi har haft en räv som strukit runt huset på alla möjliga konstiga tider under våren och för att få lite koll när hon är där så satte vi upp en kamera utanför hönshuset precis där ingen annan passerar mer än vi själva och ingen annan heller har tillträde. Efter grillningen en kväll la jag ner ett par revben som jag tänkte att luktar hon dom så går hon ju förbi...döm om min förvåning när jag tog in minnet dagen efter och dom här två filurerna var det enda som dykt upp på kameran? 

Mamma räv har iaf försvunnit, tror vi, men igår kom hennes ättling och sprang efter ankorna över parkeringen. Tur får man säga att vi hade, vi hade minutrarna tidigare suttit inne och ätit lunch i köket och valde att dricka kaffet på verandan så vi var redan ute så att säga. Vi jagade dock räven till skogs och han kammade noll denna gången.

Idag är ankorna inomhus. Gott med stort hönshus! och ankhus då :)

Ha en fin dag i solen!