fredag 4 december 2015

Gyttja och blåst


Ute ligger gyttjan på mer än ett ställe. Det regnar och regnar och regnar och regnar. Och blåser. idag har vindarna vint runt knutarna och i morse försvann strömmen igen.

Tror jag blir tokig på allt blåsande och allt regn. Hopplöst. Vill ha minusgrader och kyla och vitt på backen. Snö och ljust. Vill ha! vill kunna gå ut i mörker och ändå se mig om. Kunna känna att det är ljust....Nu är allt bara så mörkt ute på kvällarna. 

Det är dock skönt inomhus med alla lampor och ljus och belysning man har såhär års. En sak jag har på flera ställen iår är batteridrivna små värmeljus. Dom är så fina. 

Ikväll mojnar det lite och jag har varit nere i stallet hos mina älskade hästar. Stått och kelat och lyssnat på vinden utanför. Bara myst. Få saker är så rogivande som en häst som tuggar hö eller som bara står och andas bredvid en. Det är underbart. En känsla man vill behålla i sinnet länge länge. 

Ja och så blir det helg igen, jag går omkring och blir inte riktigt klar i sinnet att sätta igång med julstöket men har fått skrivit julbreven till kunderna, det är en bit på vägen. Och några tomtar är redan uppe. 

På söndag ska vi på julbord iaf, på hotell freden här i Knäred, det ska bli himla gott!

Ha en fin helg därute, håll i hatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar