lördag 7 november 2015

Schwartzwaldtårta


Det absolut närmaste en schwarzwaldtårta i bakníng är som bilden ovan visar...en som är klar som man köper i förpackning. När jag frågade maken häromdagen vad han ville ha för tårta imorrn på fars dag så svarade han lite otippat schwarzwald...så vad gör man inte för sin make...jo man bakar en egen!

Satt och letade recept och hittade per morbergs variant på tårtan inte fullt lika mycket grädde och fluff fluff som det brukar vara i såna tårtor vilket jag tackade för väldigt mycket. Jag är inte jätteförtjust i mängder med vispgrädde....

Maräng är ju det absolut roligaste att baka som finns...not :) men jodå efter att ha fått baka två satser istället för en och däremellan ilat ner till konsum efter mer ingredienser och dessutom misslyckats med ett äggvisp så har vi nu två bottnar, en paket vaniljkräm och en mörk chokladkaka och en del grädde som ska bli till en schwarzwaldtårta imorrn....blir spännande.

Igår hade vi ett spännande besök på gården, eller mera sött. Grannen hade haft följe med en katt hela vägen från snorrslida och hit till tygared och kom bärandes på katten hit. Den allra mest bedårande kattunge, så söt som socker och så gosig...hon fick stanna här medan grannen åkte till snorrslida och kollade om någon ägde katten. Tyvärr får jag nog säga så hade katten en ägare, hon hade väääldigt gärna fått stanna här för hon var sååå söt! Underbar liten varelse. 

Idag boar vi in oss för höstens första storm, jag avskyr oväder...avskyr! Men, hästarna står i säkert stall och i vindlä från det värsta så det ska nog gå bra. Verkar inte bli så illa som dom först sa så man kan ju hoppas....

Ha en fin lördagskväll!

1 kommentar:

  1. Hjälp, vad duktig du är som ger dig på att baka schwartzwaldtårta. Här blir det inget firande i morgon. Vi går hem till syrran och firar hennes födelsedag istället. Blir sälert god hembakad tårta där också.
    Kram!

    SvaraRadera