söndag 8 november 2015

Jättegott!


Lite skillnad på väder idag....ikväll var det alldeles kavlugnt ute och solen sken från en blå himmel. Ikväll lyser stjärnorna på samma himmel och det är så vackert ute. Igårkväll rev det i träden härute istället så man trodde dom skulle dras upp med rötterna stundtals...

Ändå har jag sovit inatt. Jo jag avskyr oväder och trodde det skulle bli en lång natt. Men fast besluten om att det skulle gå bra och att det nya bygget skulle stå emot vindarna så somnade jag gott och vaknade lika gott inatt av att gubben gav sig ut i stormen och skulle kolla. han kom dock strax in och konstaterade att dels ligger bygget i en håla så det blåser faktiskt inte så mycket därnere och dels så såg det helt lugnt ut. Inifrån stallet hade det varit helt tyst. 

Vi somnade om igen och klockan sex gick jag ut och när jag kom in i stallet var där helt tyst. Vindarna utifrån hördes knappt, det var så skönt. Hästarna var lugna, Belinda låg fortfarande och sov när jag kom ner. När klockan sen var nio sken solen från en blå himmel och damerna kunde gå ut i sin hage igen.

Skogen har inte heller tagit nåt stryk, vi gick en lång skogsrunda hela familjen med hundarna och det var så himla skönt ute. Efter det städade maken hela huset, han städar så noga när han städar och jag är så tacksam...det blir så fint. Medan han städade förberedde jag maten och började städa skåp. Skåp som jag tänkt många gånger jag gör det sen...jojo. Det blev två hela gula gekåspåsar med skräp som åkte ut. Ordning och reda! jättegott! Kan säga att vi är rätt nöjda med vår insats ikväll....nu återstår bara garderoberna i sovrummet. Där göms all sköns grejor. Mycket ska kastas...

Och jo tårtan blev supergod. Schwartzwald a la Per Morberg med smält choklad och vaniljkräm upptill grädden tillsammans med nötbottnar gjorde hela tårtan supergod! Rekommenderas å det varmaste!

Ikväll har Hanna ridit i solnedgången och ja dom går från klarhet till klarhet! Ida sa igår och idag att det syns så himla tydligt på Annie att hon trivs mycket bättre härhemma än i skogaby och det känner vi ju själva oxå. Hela hästen verkar mer tillfreds...jätteskönt!

Inga och Mint har fått varsitt inomhus pass oxå i lydnad, det är inte sant med tid man känner att man har nu över....det är underbart. 

Nu är det så kväller på berget och imorrn måndag igen. Hovis kommer imorrn och det är utvecklingssamtal och i övrigt är veckan rätt lugn. Boksluten står på varandra så det är bara att köra på!

Ha en fin kväll och en härlig vecka!1 kommentar:

  1. Så skönt att du kunde släppa stormen i tankarna och få en god natts sömn. Det blåste här också men inget har kommit till skada.
    Kram!

    SvaraRadera