lördag 8 augusti 2015

Fördel triss i hundar

Denna dagen har varit härlig. Har varit i stallet, har fått jobbat en del och röjt undan, gjort en eftersläntrande deklaration, fått målat plankor till panelen på blivande nya uthuset, satt en bröddeg tills imorrn bitti så vi får färskt bröd till frukost och fixat middag, kört tvätt, dammsugit bort det stampade jordgolvet och så har jag tränat mina hundar till slut. Alla tre fick vara med på ett hörn idag.

Mint jobbar med att bara vara med egentligen. Hon har en tendens att bara stanna upp, lyssna, kolla av och bara glider då iväg i sina egna tankar. Vet inte helt hur vi ska komma till rätta med det mer än att lägga mer värde i träningen och att hon ska tycka det är så fantastiskt kul och känna säkerheten hos mig så att hon glömmer allt som låter och skramlar och allt annat hon lyssnar på och kollar av. Hon ska vara kvar hos mig helt enkelt. Verkar faktiskt som om hon har lättare för att glida iväg hemma än borta dock, tack och lov...

Har messat Anna om hjälp och tankar, får se vad jag får för svar på det.

Hur som helst, förutom att hon då gled iväg en sväng när husse visade sig ute idag så gick träningen lysande. Apportbocken fick hon hämtat fint idag och vi fick jobbat med ingångarna med den, på kort avstånd där hon helt enkelt får apportbocken av mig och får göra en ingång med hjälp som sen snabbt ska jobbas iväg igen. Jag tror hon är osäker på hur hon ska hålla den.

Dessutom så körde vi fjärr och nu klickar det där verkligen. Nu ska vi bara ha ut avståndet helt där.

Och så satte vi igång med platsliggningen. Där ska vi jobba med trygghet och trygghet och trygghet. Stadga. Körde alla tre på en gång, det är fördelen med att ha tre hundar varav den tredje faktiskt bara ligger och känner att ja jag får godis för att ligga här så här kan jag i princip ligga tills imorrn...DET är bra! Inga får arbeta med beröm och att hon bara ska ligga kvar och ligga stilla vad som än händer. Tanken är att stegra det där med både andra hundar och lite lureri med ljud och annat....mest för Mints skull egentligen.

Så, vi jobbar på och det går framåt! och snart snart, snart! så är hästarna hemma igen! Det ska bli så SKÖNT! Längtar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar