lördag 1 augusti 2015

1 augusti 
Idag skriver vi förste augusti i almanackan. Solen skiner ute men det är fortfarande väldigt kyliga dagar ute. Börjar tröttna ärligt talat. Vill ha sol och värme....kvällarna är dessutom som sensommarkvällar med dimma och kyliga som sagt. Mörknar fortare gör det och vi sitter framför tvn med tända ljus och myser förvisso men jag vill ha sommar innan det blir höst...
 
Det är ju bara två veckors sommarlov kvar, inte en enda dag har vi varit och badat eller varit på stranden. Inte en enda dag....då när det var så varmt var det nästan för varmt men det var ju typ också bara tre dagar. Usch vad jag tycker det är tråkigt!
 
Men men.
 
Träningen av flickorna går framåt. Inga fattade hela passet igår att fötterna i fria följet ska vara på backen ingen annan stans. Fötter på backen ger belöning, inte när dom är ute och flyger i luften allihopa på en gång. Rutan begriper hon och hämta en vittringspinne har också ramlat ner hela vägen. Kommer och lämnar fint i handen. Däremot apportbocken och Inga dom lever i olika världar. Hon får inte grepp om apportbocken helt när den flyger iväg och då kastas den hej vilt. Gick tillbaka och lät henne både ta den i handen och hämta den på håll och det funkar nästan men ett tu tre kommer hon på att den är stor och äcklig och då åker den i backen. Kommer krävas mycket tålmodig träning där så hon får ett bra grepp och lär sig hantera den. Är rädd för om jag slarvar så kommer det att straffa ut sig på metallen sen.
 
Ställande och läggande under gång är inte ens halvvägs på henne men det kommer så sakta. Ett pass om dagen så har hon snart fattat det också.
 
Mint går fint, hon är ju dock så vansinnigt störningskänslig. Igår tömde Hanna sopor i ett par omgångar och det räckte för att Mint skulle helt gå ur konceptet och tappa fokus. Hon går undan och vill inte vara med längre. Tog ut Inga och då kom hon fram igen men det är något vi också måste träna stenhårt på. Kommer aldrig att funka annars tyvärr.
 
Så, vi sätter väl igång denna dagen också då. Promenad, träningspass, ska tömma ut den gamla eländiga höhögen ur transporten för att sen hämta ett nytt fräscht lass imorrn. Vi ska prova sadel på Belinda idag, dags att sätta igång henne igen efter en lite längre vila och växtperiod. Sen är det gräsklippning och byafest.
 
Ha en fin dag därute, nu kör vi igång denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar