söndag 25 januari 2015

Söndag viltspår och en trolsk himmel!Vilken underbar söndag det har varit! och lika fint väder om inte bättre än i fredags! Igår snöade det ju och himlen var grå och kall men idag har det varit fantastiskt fint väder, soligt och en alldeles blå himmel! så magiskt skönt! 

Passade ju ypperligt att vi hade bestämt oss för att spåra idag då. Maria kom med kidsen vid elva och så for vi upp i skogen. Vi la spår åt Mint och Inga och medan Hanna gick spåret åt Mint så la jag ut ett ganska stort dummiesök åt Chili som hon sen fick börja med. Småtöserna fick oxå hämta lite, Inga fattade direkt vad hon skulle göra, hon har gjort det nån enstaka gång innan och gick ut långt och fint i rutan dessutom. Jobbade på jättefint. Lovis förstod inte helt vad hon skulle göra men det kommer med lite träning.

Efter en fikapaus så tog vi spåren, Hanna gick med både Mint och Inga och Maria med Lovis. Alla töserna skötte sig alldeles förträffligt fint! Näsan i backen hela vägen. Inga hade lite svårt att komma iväg dock för att hennes klantiga matte lagt klöven lite för nära början utan att tänka på vinden vilket innebar att Inga direkt kände att där ligger den! Men Hanna fick henne att gå hela spåret runt och sen fick hon ett jättefint avslut! 

I eftermiddag sen for vi till stallet och väl hemma igen så gick vi en runda innan mörkret föll genom skogen. En älg stod så nära och betraktade oss så jag vågade inte stanna och fota, riktigt så nära älg har jag aldrig varit förut men den stod bara och tittade på oss. Himlen var alldeles trolsk innan mörkret helt tog över berget....

Imorrn har Hanna studiedag, innebär lite sovmorgon även imorrn! Gött!

Ha en fin vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar