lördag 29 november 2014

Dags för första ljuset...


Denna hösten har gått så fort och vi är redan här, vid första advent. Det är inte klokt, jag hinner inte med!

Men, nu är vi här och om några veckor vänder det och vi går mot ljusare tider igen. Det ska däremot bli jätteskönt. inte för att jag upplevt mörkret så jättemycket som jag brukar tycka att man kan göra annars utan för att det är skönt när det ljusnar ute och kvällarna blir lite längre. I morse väckte Lovis och Inga mig kvart i åtta och då var det fortfarande nästan mörkt ute....

Adventsstädningen är gjord, den har jag gjort redan i veckan och jag brukar städa hela huset från golv till tak mer eller mindre. Så skönt att få redigt rent....och köket är ju en historia i sig att skura :)

Lagom tills vi igår skulle sätta upp ljusstakarna så insåg vi att vi fattades några stycken, trots att vi stod i Ullared för bara nån vecka sen och sa att jo men vi köpte ett gäng förra året. Jodå det gjorde vi kanske, vi köpte två men det var nog minst tre som bara dog. Helt döda trots att lamporna funkar i annan ljusstake. 

Så, det fick bli nya. Nu har vi ett helt gäng omaka ute i förrådet där då makan hamnat i soptunnan som väl får tjänstgöra i uterummet tills det är deras tur....

Lång skogsrunda blev det idag med vovvarna, och igår lussekattsbak. Dagen idag har annars gått i sakta mak och jag tänkte tränat men nej, det fick vara idag. Satte in konerna i garaget istället :) dom var på väg bort när det blåste i veckan. Men, imorrn kanske? Höhämt står oxå på schemat imorrn. 

och kanske lite julskyltning. 

Ha en fin första advent därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar