söndag 14 september 2014

Härliga valpköpare!





Vilken härlig dag vi har haft, och vad stolt jag är över mina valpköpare! 9 månader gamla hundar och två av dom helt råa i jaktträningssammanhang! helt underbart att se!

Vi fick börja med följsamhetsövningar idag, övningen där man går stilla längs ett staket och hunden bara ska följa med lugnt och stilla. Många förares stora skräck med långa transporter....30 minuter om dagen vid lunchtid ordinerade doktor Björkåsen. Det tog dock inte lång tid innan alla hundarna hade insett att det var vid sidan lungt dom skulle vara! 

Efter lunch sen så fortsatte vi upp till skogen igen där det först gjordes en övning där en fågel kastades, hund och förare vände om och gick iväg en bit för att sen gå tillbaka och skicka på fågeln med skillnaden att fågeln denna gången hade *gått* iväg en bit, dvs spår dragits med fågeln så hunden skulle leta upp densamma och då ta sig ur nedslagsplatsen. Jag tror alla klarade det med lite hjälp, tyckte det var roligt att se. Själv var jag tveksam till om Inga skulle fixa det, hon är ju då inte ens förtjust i att gå ut i skogen själv...

Slutligen så kastades en dummy och skulle hämtas in och den levererade Inga fint i hand och dom andra fick oxå in sina fint. SÅ ROLIGT! 

Efter lite prat, summering, fick vi alla med oss fåglar hem och vi tackade för en jättehärlig dag på Björkåsen med lov om att komma tillbaka till våren! och då tjejer, då nattar vi över! 

TACK allihop för en fin dag! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar