söndag 9 februari 2014

Söndagar är härliga dagar!


Hoppas ni alla har haft en härlig helg!

Här har vi haft en alldeles underbar sådan, idag har vi fått hämtat halm och sen tog jag itu med ett rätt smutsigt projekt, nämligen städa ur hela hönshuset, storstäda! Och fint blev det...helt ljuvligt när det var klart men det tog en stund. Tack gode gud för motorcykel och släp så man slipper köra skottkärra femton gånger uppför backen....men det blev som sagt jättefint och rent och kändes så gott att ha det klart!

Hönsen dom tackar genom att värpa mängder med ägg...

Igår hade vi först fikabesök av makens arbetskamrat med familj och sen eventuella valpköpare, har sagt det förut, säger det igen, det som är så underbart med valpar är alla härliga människor man träffar! Det är så himla roligt!

Gårdagen avslutades sen med bio inne i Halmstad och middag på Fridolf tillsammans med make och dotter, vi hade en himla mysig trevlig kväll och var rörande eniga om att det var alldeles för länge sen vi var på Fridolf och åt, det är ju så gott där!

Nu i eftermiddag har jag och Hanna precis gått en rätt lång tur med valparna, ner genom hagen, över gärdesgården och in i skogen med hela högen. Och jodå, alla var med hem igen, ingen fastnade i skogen! Det är bra och nyttig miljöträning för dom att komma ut och röra sig i olika terräng och miljöer och framförallt att dom får lära sig hålla koll på flocken! Mamma Chili tycker nu att dom har ätit klart så när dom ska stanna och ha vägmat på henne så hoppar hon iväg på tre ben och går någonannanstans!

Mint leker och stojar med valparna men när dom är för stökiga mot henne så säger hon till på sitt eget tydliga sätt, det är guld med en så språkbegåvad dam som uppfostrar valparna!

Nu sover alla åtta gott i sin lilla lya och vi andra ska äta lunch och jag ska sätta mig och jobba!

Ha en fin kväll därute! en vecka kvar nu, sen är det sportlov och tillika valpleverans! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar