torsdag 22 augusti 2013

Trolsk höstdimma...


Hösten närmar sig. Den trolska höstdimman sänker sig över nejden på kvällarna. Så vackert, lite kyligt, hög kall luft och underbart mycket syre i luften. Jätteskönt.

Idag har vi haft kossorna på betestur bokstavligen. Vi flyttade staketet en bit ner i hagen för några år sen, tanken var en fruktträdgård och växthus. Ingetdera har blivit nåt av så det växer mest där och man går och retar sig på högt gräs, stora prunkande nässlor och annat växande som växer där. Snyggt är det inte och långt ifrån den tanken vi hade från början. Sista dagarna allteftersom gräset har tagit slut i hagen så går man och funderar på små plättar där man kan släppa kossorna istället för att klippa gräset där...den lilla biten däruppe blev en sån bit. idag släppte vi upp korna där efter en högst tillfällig staketlösning satts upp och dom gick bokstavligen lös på både nässlor, växande ogräs och gräset...även om det fortfarande ser lite raddigt ut däruppe så ser det genast mycket bättre ut.

Vilken skillnad det är från förra sommaren! Iår växer nästan gräset ingenting, man går och räknar grässtråna i hagen och är glad för varenda tuva som kommer upp och ger korna lite mat. Korna som redan stödmatas med hö och har så blivit ett bra tag. Förra sommaren var det tvärtom man höll nere allting för att inte hästarna skulle bli som ballonger...Då växte gräset långt in i oktober, ja in i november förrästen, för att sedan bara plötsligt ätas upp av kylan. Märkligt det där.

Nu går man och nattar ankorna vid halv nio, nu när klockan snart är nio sluter sig mörkret kring träden, för bara en månad sen ville man knappt gå in vid nio och medan vi ännu hade semester åt vi middag såhär dags...

Hösten är på väg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar