onsdag 28 augusti 2013

Jag luras lite med dig...


Det kan tänkas elakt att lura sin hund på träning. Men just nu gör jag det med Chili mest hela tiden. För att få henne att vakna, för att få henne att inse att det är mina direktiv som gäller.

Igår var jag och tränade med Hanna och en kompis till henne. Där var första stötestenen lång väntan. Tog ut Chili och gick rakt på bara för att se vad som hände. Nu vet jag, rasta av emellan och få ur energin. Det sa boooom så flög hon iväg utan några som helst betänkligheter, mot Hanna som stod i skogen och skulle kasta markering, detta på min dirigering/linjetag. kallade tillbaka och sände henne iväg igen och fick göra om till en mindre dirigering men hon löd mina signaler fint och hittade kaninen bums så så sett är jag nöjd. 

Notice to self; träna med folk ute som störning vid linjetag. 

Dessutom hade vi haft ett sök på samma mark där tidigare men det bekom henne inte alls.

På markeringen var hon taggad som attan vilket innebar att hon sköt sig iväg som en kanonkula, när Hanna kastade. Totalt ofokuserad. Återigen, låt inte hunden booma ut på provplatsen, fyrkanta ihop innan. Hade jag iofs koll på men var tvungen testa. 

Söket gick bra om man bortser från äckelkänslan med fåglarna, men ju fler fåglar som kom in ju bättre gick det. Hon är inte tränad på fågel på jättelänge. 

Vattenmarkeringen och dirigeringen som var helt dold genom vass gick super. 

Idag tog vi tag i ett annat problem, nämligen fiskmås!

Det fick bli ett sök med enkom fiskmås! och en liten kråka. Ofta ligger där ju en fiskmås ute, det är så lätt att passera den och ta det man tycker är bättre. Nu fick man ta fiskmås nummer ett som låg helt odold och sen var det bara att plocka in dom andra. Sista fiskmåsen gick i ett huj och kråkan var idag inga som helst problem!

Imorrn blir det ren lydnadsträning och långrunda, på fredag vattendirigering! 

1 kommentar: