lördag 6 april 2013

Framsteg!


Liten har blivit stor och duktig!

Förra helgen tog hon en etta med HP på inofficiell utställning i Moheda, enligt dagens normer i officiella sammanhang skulle det vara ett Excellent ....GRATTIS till Coffi med matte Veronica!

Idag var hon här och visade framtassarna, vi körde igenom lydnadsklass I momenten eftersom hon och matte har som mål att köra ettan till hösten. Efter en stunds vila så gick vi upp till hagen, ställde om i hjärnan och körde sök och minnesmemories. Hon gjorde det galant! Jag la ut tio små minidummisar, nergrävda under löv och pinnar, och dom fick hämta fem var, hon och morsan. Sen gick vi ut och körde linjetag på långa hagbiten, medelst minnesmemories och det löste hon oxå kanon. Det var när hon skulle gå genom en gata där det låg en stor rishög hon fick lite hjärnsläpp men löste det lika kvickt igen. 

En sååå trevlig hund och ett såna lovande ekipage får jag säga!

Mor fick ta lite sök då, lite linjetag och lite dirigering där hennes dirigering var dold och jag lagt synliga störningsdummiesar. Hon har ju nästan inte tränat alls i vinter, det är nästan skamligt att erkänna det, men hon löste det fint ändå får jag säga. Något ringrostig dock och inför nästa helgs jaktkurs får vi nog ta och slipa till formen lite....

våra pycklisar har i veckan haft en släng magsjuka, men med god hjälp av en god kund och vanlig hederlig verum hälsofil och citronvatten, så är nu magarna på rätt väg igen! Skönt skönt! Alltid är det nåt!

Nu tar vi snart kvällen på berget! ha en härlig lördagskväll därute! 

Tjing tjing!

1 kommentar: