tisdag 31 januari 2012

Gomorron världen...

...ingenting och jag menar absolut ingenting har hänt inatt, tempen ligger fortfarande lågt, Chili mår väl, vi har varit ute och kissat några rundor inatt, hon var precis ute och kissade, bajsade och rullade sig i snön. Börjar tro att hon driver med mig. Fortsättning följer!

Sista updaten för idag....

..tror jag iaf. Men tempen har nu sakta sakta letat sig upp till 36.7 så den är sakta på väg upp igen. Innebär nooog valpar inatt nån gång. Trodde ju det skulle bli under dagen idag men ack vad jag bedrog mig. Nu går vi iaf och lägger oss några timmar, har bäddat in Chili i sovrummet och försöker sova några timmar....

Gonatt, när vi hörs nästa gång så är det kanske dags!

Tempen är fortfarande nere...

..det bäddas och det ska ut och kissas så det trycker nog på därnere...sen ligger hon en stund och sen vill hon upp igen, bäddar lite och ja så håller det på här för tillfället...Var uppe och gick till grannen precis och hon fick både kissat och bajsat och lullade på som vanligt...

Själv håller jag på med lite triviala saker tillsammans med en del jobb, har fått både vattnat mina blommor och planterat om en hel drös som jag länge har tänkt att jag ska göra det men *en annan dag*. Idag blev det!

Strax ska jag gå ner till hästarna och så ska jag ta och packa lite ull tror jag...för avsändning imorrn.

Vi hörs säkert lite senare!

Skrämskott...

...finns det nåt som väntans tider????? Tempen gick upp bara för att precis efter lunch rasa ner till 36.8 igen...innan lunch låg Chili mest och bokstavligen Chillade, efter sista raset så boar hon för fullt...så nog är det på gång alltid men hon verkar verkligen vilja hålla oss alla på halster....

Tempen har vänt....

är nu uppe på 37.3. Chili andas lite häftigt emellanåt, har inte haft någon frossa när tempen var nere och var just ute och kissade på gräsmattan och sprang en tur och rullade sig i snön. Inga som helst bekymmer där inte!

måndag 30 januari 2012

Nu händer det nåt....

klockan tolv inatt hade Chilis temp gått ner till 37.3...imorse vid fyrasnåret, möjligen halv fem? var den nere på 37.0 och nu är den nere på 36.9....så nu är det bara timmar kvar tills vi får valpar i huset!!!!!!

Spännande spännande!!!!

Söta goa vänner.....

Ja jag vet vad ni alla vill läsa om just nu...valpar. Små söta valpar...

Men sanningen är den att damen hon kniper. Kniper och kniper. Men ikväll tycker hon det är tungt och jag tror det trycker på henne för nu märker man på henne hur jobbigt det är att kissa...jo jo jag minns själv hur det var...hemskt. Kändes som att man nästan inte vågade ...hualigen. Det är länge sen. 

Det är ju annars en sån där sak man kan le åt, Hanna bestämde sig klockan 18.00 för att nu ska jag banne mig UT och ja hon kom ut med besked! Kändes lite som att tåget for genom mig, två krystvärkar en dryg timma senare och klockan 19.34 var hon ute. Låg där en stund och sen började ju hon dåvarande Andersson att inse att hon låg i en pöl med blod, lämnade över barnet till fadern och ställde mig i duschen...på med dom egna kläderna och gick ut och satte mig och tittade på tv....

Jobbade i ett kontorslandskap då och hade fått ALLA skräckhistorier om hur det var att föda barn....

ja det var då det. Så jo jag förstår Chilis känsla. Men hon har varit med ute och gått både med mig och med Hanna idag, inte långt men nog upp på ängen och busat i snön...

Så nej, inga valpar ännu. Men dom kommer, var så säkra. Sprallas ordentligt därinne i magen.

Nej istället ska jag berätta att jag har fått ett pris av söta söta Berit som har bloggen som heter Huset på kullen! Underbara Berit! det var dessutom hon som gav mig virkbeskrivningen på vantarna. Tack goa du!

Vem ska jag då lämna det vidare till?

Jo jag vill egentligen lämna det till alla och envar vars blogg ligger härute i kanten, jag är inne på alla era bloggar och läser!

MEN, 
det finns TVÅ som jag kan känna förgyller min tillvaro, dels Wivi, med sin blogg Svarta tassar, jag hoppas vid min gud att ditt 2012 blir ett fantastiskt år! 
....och så Mickan, goa Mickan  med bloggen Njutbart blädder, Mickan som jag hämtade våra katter hos och som skriver så man kan kikna av skratt och dessutom tar så fina bilder! Såna varma goa glada människor borde alla få ha i sin närhet! 

Men alla ni andra är oxå värda den, och alla ni som läser här, varenda dag och läser om mitt bladder. Är så glad över att ni är här, allihopa!

Idag har jag jobbat, jobbat jobbat rensat papper, for ut som en tok på mitt kontor och började röja, slänga sortera och det var så SKÖNT! Känna att det blev riktigt ordning därute! Underbart! 

Ikväll har vi gjort muffins, i senaste numret av Coops kundblad hade kocken Paul Svensson tror jag han heter gjort en potatisartikel med kronans muffins med potatis i. Mumma säger jag, blä sa dottern. 

fick bli ett megapass på motionscykeln efter det, härligt härligt! Så mycket skit som kommer UT så mycket positiv energi som går IN!

Underbart!

Ja det är nog inte många timmar tills vi hörs igen men jag säger ha en go kväll sålänge! Nästa gång så kanske kanske....lovar inget...Chili bestämmer...

Natti!

söndag 29 januari 2012

..och natten har varit jättelugn...

morgontempen är 37.5 så nej hon låter oss vänta en stund till....

Tydliga tecken...

när den dräktiga tiken först äter upp sitt eget bajs på promenaden och sen går rakt in i sovrummet och vänder ut och in på filten hon brukar sova snällt på, ja då får man väl säga att det är tydliga tecken på att valpningen närmar sig med stormsteg...eller?

Vantar klara!


Nu är andra paret vantar klara! Fick sån lust att virka vantar för ett tag sen när en bloggväninna lagt ut på sin blogg att hon virkade vantar, hade fått garn jag inte visste vad jag skulle göra med, för grovt att göra nåt annat med...Vantar var perfekt.

Sagt och gjort, började på ett par vantar med mitt svarta ullgarn men Hanna kom och ville ha ett par hon oxå och då fick det bli gröna till henne. Dock inte rent ullgarn, hon ville inte ha dom sticksiga... Idag är dom klara! Blev toppen! Lär bli fler såna par, så enkla att göra så det bara är roligt! Går fort oxå! 

Idag har jag och Hanna varit hos en annan väninna till mig och testat Hannas skridskor. Hanna som är så inmatad i att tappar du balansen, så luta dig bakåt, dvs på hästryggen, hade lite bry med att tänka om  men det gick riktigt bra till slut! jag har ju aldrig i hela mitt liv lärt mig åka skridskor men nog är det rätt mysigt det där att man samlas och så fikar man sen. Jättemysigt. Det blir en ny tur till sjön med fikakorgen med nästa helg om dom ska ut då oxå!

Valpar då? nej inte ännu. I morse var jag helt hundra på att tempen var på väg ner men så gick den upp efter en stund igen. Så nej, falskt alarm. Men nu börjar det komma mjölk ur spenarna oxå så det är nog snart dags...är beräknat till tisdag! 

Ni får ha en fortsatt skön söndagskväll allihopa därute!

lördag 28 januari 2012

Lördag!

Lördagar är speciella. Man kan gå upp i ottan och mata och sen kan man med godaste samvetet knodda ner i sängen igen. Det är så underbart. Gå och lulla när man tar ut pållar, mata fåglar, fixa och dona, ta sin tid, gå in och dricka kaffe, duscha och göra vad man vill. Underbart!

Igårkväll när jag var ute hos hästarna så när jag kom runt hörnan på garaget så satt där en hare och åt på resterna utanför dörren. Gillar ju mina vänner hararna, har alltid gillat di små långörade varelserna, så jag la en extra hög med hö utanför dörren i hopp om att dom skulle finna den.

Det hade dom gjort visade det sig i morse för runt högen med hö var där en hel drös med harbajs. Såna där små saker man blir glad av.

En annan sak jag igårkväll blev väldigt glad av var när jag ställde mig på vågen. Satte mig ju för att jag ska ner i vikt, gjorde jag egentligen redan i slutet på sommaren, och med facit i hand så har jag gått ner 5.5 kg sen i somras! Ska ner mer, iaf 10 kg till! Men det är en bra bit på väg och känns sååå underbart!

På fronten valpar händer intet, hon hade 37.8 i morse, hon hade det för en timma sen. Den som väntar på nåt gott....men nu får dom snart komma ut!

Ha en go lördagskväll!

fredag 27 januari 2012

Ännu en vecka har gått!


en vecka av härligt vinterväder, klar fin luft och en hel del sol. Det gillar vi!!!
Får gärna hålla i sig februari ut och sen kan det bli vår. Går finfint! Man märker på alla djur oxå alla är så mycket piggare på nåt sätt. Ja fåren är ju lite missnöjda, dom får ju inte gå ut, deras matte är så rädd att dom ska frysa nu när dom är nyklippta...men dom mår väl och börjar bli runda om sina små magar, där lurar nog smått därinne!

Chili hon kniper ännu...det börjar bli nära nu. Lustigt att vi trodde det skulle bli i början av veckan och så går dagarna...minns när vi skulle ha lamm första gången man höll ju på att vänta sönder sig! Men nu är ju allt okej om dom kommer di små valpisarna så nu får dom väldigt gärna komma ut!!!!!! Väldigt gärna! 

Den här veckan har gått i jobbets tecken, bara kan man säga. Mint och jag tränade lite på promenaden idag, inser att den där appelltävlingen i mars börjar krypa väldigt väldigt nära! Dags att börja anmäla henne till lite tävlingar och sätta igång med träningen!

Pausen har varit rätt lång måste jag säga, men jag inbillar mig att hundar mår bra av att pausa i sin träning. Man gör det med unghästar och barn behöver det över loven så jag tror att även hundar ibland kan må bra av lite paus och andhämtning, lite låta saker och ting ligga till sig i skallen. 

Det här året är det lydnadsklass I LP och lydnadsklass II som gäller för båda hundarna, ser fram emot det! Gillar att tävla lydnad, ja gillar att tävla egentligen överhuvudtaget, om man bara hade sluppit gå upp på morgonen :O)

Ha en go helg !!!!!

torsdag 26 januari 2012

Dagens köksgöra!



Ja detta var vad som blev av den sura filmjölken i kylen idag :O)

Gjorde en skinkstek till middag och eftersom då fröken *jag gör det gärna mamma* ställde sig och fixade potatisen så tog jag tag i den sura filmjölken och bakade både tekakor och vaniljbullar. Gott! Kan berätta att bullarna är syndigt goda dessutom!!!!!

Ännu är tempen uppe och jämn på Chili .....nu får dom komma precis när dom vill! 

Annars går tankarna mest till Chilis mamma Extra idag med familj, Extra fick igår lämna jordelivet och springer nu på dom evigt gröna ängarna....En jättekram till er Tina!!!!!

Ha en skön kväll, här blir det ett pass på motionscykeln till sveriges värsta bilförare och sen gofika!

Kram på er!

onsdag 25 januari 2012

Idag rullar vi in på dygn 57....


Tempen är fortfarande jämn, den är uppe och Chili både äter och dricker, sover och är ute som hon ska. Inga problem på nåt håll, är jättepigg och glad, precis som vanligt. 

Hennes mamma Extra och syster Tella har valpat på dygn 58-59, så det skulle väl innebära att nu är det inte långt kvar....

Vi håller tummarna för att allt går bra, ser verkligen fram emot att se dom där små glada pigga krabaterna nu!

Ha en härlig dag!

tisdag 24 januari 2012

Vackert vinterväder...


Jag älskar dessa vackra vinterdagar! Helt underbart soligt väder, hönsen solbadar vid husväggen och hästarna står och nästan sover och gottar sig i solskenet nere i hagen! DET ger energi! Mängder av energi!

Har gjort löner, fått in en ny kund som jag hjälpte med lite papper, mailat och fixat och rensat papper för glatta livet...blir en bra sophög med papper varenda dag när man producerar så mycket papper som jag gör....ja slänger ju inte kundernas papper då utan mest komihåglappar och kuvert och sånt...blir alltid en bra hög av nån anledning. 

Så nu känns det som om man är i fas igen, det är en hektiskt månad januari och det är faktiskt lika härligt varje år att ha en ny säsong framför sig, även om det är lika skönt när den är slut sen.

Valparna låter vänta på sig, ännu så länge är tempen jämn och uppe, så ännu är det inte dags. Nu känns det ju ändå som om man kan hålla sig lite lugn, det är inte hela världen om dom skulle bestämma sig för att titta ut nu. Det är bra om dom väntar ett par dagar till men nu är det ändå okej om dom kommer!

Är du intresserad? Ring 0730846220 043053240 el ulrica.jurbyran@telia.com
Välkommen!

måndag 23 januari 2012

Gelerace och en hel massa små bebisar!


Jag minns när jag var gravid och skulle på ultraljud, precis innan hon kom med sin geleapparat så tänkte jag, tänk om där är tomt, tänk om där inte är nåt???

Kände lite likadant idag, tänk om hon är jätteskendräktig???? Chili hade nämligen en minimal blödning igår morse, hon är pigg och kry och har inte haft nån feber men man blir ju lätt nojjig över just när det kommer blod....

Därför fick vi en tid idag, skulle varit hos Majbritt imorrn men fick tid idag istället för ultraljud för att se hur det såg ut därinne i magen...

och där var det gott liv kan jag säga! En hel drös med små minivovvar, fina små vovvar med små hjärtan som bankade därinne! En sån härligt glad syn!

Mjölk har hon börjat sätta oxå så nu pratar vi inte veckor längre, vi pratar dagar.....

NU är det spännande!!!!

söndag 22 januari 2012

Tänk vad det kan skifta...


för bara nån vecka sen hade vi storm, gråväder, blött och trist....idag vaknar vi till minus 9 och snö och en himmel som bådar solsken! Härligt och väldigt mycket lättare att ta sig ur sängen får jag säga!

Idag blir det först morgonrunda med Mint, sen kundbesök och i eftermiddag ultraljud med Chili. Bara en vecka kvar nu! 

Ha en härlig dag! 
Gomorron!


fredag 20 januari 2012

Härlig fredag!


Vilken underbar dag vi har haft här idag! En sån där när man får uträttat mycket och känner sig riktigt härligt nöjd!!!!

Först och främst var det ju heeelt vitt ute idag! Bara en sån sak! Det snöade igårkväll en runda men när gubben kom hem från sin jägarexamenskurs hade det börjat regna, kändes väl sådär? men inatt när vovvarna skulle ut så var det vitt vitt vitt vitt vitt...ja det var det inatt när vi la oss oxå förrästen, då hade det börjat dala stora vita flingor från himlen. Rena julesnön kom det. Det var så vackert!

Imorse började jag projekt städning, alla tomtar ut, torka ovanpå alla skåp, ni vet dom där som ibland ser ut som om dom inte rörts av en människas hand på 100 år? Men där var inte så skitigt, tog samma runda innan jul! Fick torkat, skurat, gubben tog ner gardinerna och jag putsade fönster! Bytte ut alla juldukar och juleljus, satte upp nya fräscha gardiner, älskar spetsgardiner, det är gardiner men släpper in mängder med ljus! Älskar det!

Lagom när alla tomtar var nere och gardinerna bytta, gubben höll på med fönstren på utsidan, så kom fårklipparen, vilket innebär att alla får har fått sin päls avklippt idag och alla klövar är dessutom klippta. DET är helt ljuvligt! Går så mycket fortare än om jag skulle gjort det själv och jag är en stor jäkla mes när det kommer till klippa klövar....

Till mat blev det sen pizza och efter maten tog jag hundarna och gick en runda, gubben min dammsög av inomhus. Så nu är här fräscht, rent och jättestädat! Underbart!

Jag och vovvarna njöt till fullo av promenaden, nu ser man nästan dag för dag hur Chilis mage växer!!!!!!!

Ha en underbar helg allihopa!

torsdag 19 januari 2012

Ja se det snöar...


det regnar, det snöar, det fryser på, det snöar, det regnar...och så håller det på...jag måste säga att jag föredrar efter denna vinterns milda väder och blåsande och gråväder faktiskt det vita rena soliga vi hade förra vintern....hundarna var rena, det var sol ute, det var ljust och det var härligt!!!! Jätteskönt såhär i efterhand...att vi sen hade bry med kor som rymde som gjorde snön till ett enda stort meck är en helt annan sak...

Men just ikväll så snöar det alltså..det snöar bollavantar från himmelen...dalar fint ner och är så fint ute. Vi får se hur länge det ligger kvar...

Just nu är jag bara väldigt nöjd med att inte det blåser...väldigt väldigt nöjd...ser fram emot vår ingen blåst, värme, sol och härligt väder....ska bli jätteskönt!

Här har vi annars haft lite sjukstuga i veckan, jag hade ju feber förra helgen och nu har Hanna fått feber, har haft det ett par dagar och stannar hemma imorrn oxå. Febern far upp och ner, gjorde den på mig oxå så det är likaväl hon stannar hemma...

Fåren ska vi få klippta imorrn, vinterklippning inför lamningen..gött för dom att slippa sin tjocka ull när det börjar bli vår...just där direkt efter lamningen när det blir varmt brukar dom tycka är väldigt jobbigt....

Ja nu är det hög tid för er som är intresserade av valp att höra av er så jag har lite koll på hur många ni är och vad ni önskar för kön på er valp...det är inte långt kvar nu!

Ha en härlig kväll och en underbar helg!

onsdag 18 januari 2012

Två veckor kvar...





min Chilidonna som normalt sett är rätt så slank och välformad har tappat midjan, magen har blivit runt och ser man henne uppifrån så putar magen ut.....

Hur många valpar är där tror ni? Vågar ni gissa?

Den 24e dvs om en vecka får vi veta, vi ska ner till vår goa veterinär Majbritt för röntgen och sista herpesvaccinationen.....

Ikväll snöööööööööööööööööööar det här, det är så härligt!

Gokväll!

måndag 16 januari 2012

GRATTIS Rolf Göran!


Det är inte ofta det händer, inte ofta jag ser på sport, ännu mera sällan som jag står upp och VRÅLAR och får gåshud och gråter glädjetårar samtidigt men ikväll, ja ikväll hände det!!!!!

När jag var yngre så var Rolf-Göran Bengtsson en av dom stora stora idolerna, men precis som han nämnde i sitt tacktal idag så var han den ständiga tvåan.....Men han har kämpat, varenda år har han varit där, han har kämpat i motgång och han har visat, visat vart skåpet ska stå!

Ikväll fick han så äntligen sitt erkännande när han vann Årets Jerringpris!!!!

Det är så häftigt, hela ridsportsverige som har fått höra i alla år att ridsport inte är nån sport, ikväll fick även ridsporten ett erkännande och hela ridsportsverige lovar jag reste sig och bara skrek ut sin glädje!!!!

Hejja Rolf Göran, hejja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lördag 14 januari 2012

Mål för 2012....


Fördelen med att vara sjuk är att man går och grämer sig över vad man egentligen borde göra. Vad är det för fördel med det då kan man undra?

JO det är då jag går och funderar på allting som SKA göras.

Var nåt som for på mig bokstavligen igårkväll, blev febrig, fick ont i huvudet och vaknade likaledes i morse. Därför har jag tillbringat nästan hela förmiddagen i sängen och eftermiddagen i soffan. Däremellan var jag nere och mockade i stallet....solen stod högt på himlen, det är sååå ljuvligt!

Idag har jag beställt tomatfröer, insåg att det faktiskt snart är dags att börja plantera dom även om det känns som bara i förrgår vi slängde dom gamla....

I planeringen för våren ingår att köpa några fler rhoddar till trädgården...dom gamla jag flyttade tog sig tyvärr inte. Under dom ska där upp ett par lampor för att förgylla nästa hösts mörker.

Stalldörren ska förstärkas, den är idag i sk glespanel och när det blåser så viner det in genom dörren. För tillfället avhjälpt med ett stort påslakan på insidan men ska upp brädor där. Dessutom ska boxdörrarna därinne förstärkas.

För hundarnas del är målen för 2012;
Chili
Ska starta öppenklass på jaktprov
Ska starta kkl
Start i Norge på jaktprov
Få sitt viltspårschampionat
LP lydnadsklass I
Start i rallylydnad

Mint
Klara vallningsprovet
Gå anlagsprov i viltspår
Starta appellklass spår
LP lydnadsklass I
Starta lydnadsklass II
Start i rallylydnad
Agilitykurs med Hanna

Sist men inte minst ska JAG ner till 65 kg! Det är nog det målet jag kommer att jobba mest på!


Vid halvåret stämmer vi av hur långt vi har kommit!

Ha en fortsatt härlig lördagskväll!

fredag 13 januari 2012

Så var det fredag igen, tänk vad lite sol kan göra!

Minns ni vilket pissigt humör jag var på igår? Sååå trött på blåst och rusk och regn! Igårkväll klarnade det ju upp och himlen blev stjärnklar, det var alldeles lugnt och stilla igårkväll...helt ljuvligt!

I morse vaknade vi till ett likadant lugn, en strålande sol på en klarblå himmel och frost ute! Såå vackert! Det blev med ens så mycket lättare att ta sig ur sängen, få nåt gjort!

Idag har jag gått en telefonutbildning på ett nytt redovisningsprogram, haft en eventuell valpspekulant här, haft en kund här som lämnat papper och så har jag gått och smågnolat i solskenet medan jag mockade fyllde på vatten och gjorde rent i båda hönshusen! Ännu en höna har börjat lägga ägg, det är mig ett sant vårtecken!

Och Chili, ja hon växer och blir bara större och större...börjar på allvar fundera på hur många valpar där egentligen är därinne...

Ha en go helg i solskenet allihopa!

torsdag 12 januari 2012

Det går mot ljusare tider....


Ja nu går det mot ljusare tider! Idag trots att det var mulet och blåsväder och regn ute så klockan halv fem var det inte helt mörkt! DET är helt underbart!!!! Bara den där lilla lilla stunden gör så himla mycket!

Blåsten idag var vidrig, jag blir så irriterad och så trött på all blåst, det har blåst nästan konstant sen slutet av november nu...såå tråkigt! Allting som blåser iväg, dörrar som står och slår och det rycker och sliter i hela huset. nej nu vill vi ha antingen härligt vinterväder eller vår! Går bra precis lika vilket som! Bara vi slipper gråväder och regn, lääääääääääääääääääänge!

Ja här har vi då flutit in i deklarationssäsong igen, det knåpas ihop kontrolluppgifter och körs bokföring för glatta livet. Samtidigt står jag och gör en del avvägningar för och emot i mitt liv just nu, när vägen som innan var solklar och rak plötsligt tar en helt annan riktning och man känner att det bara sliter ut och tar energi, man trivs inte utan bara går och funderar, så kanske man ska välja en annan väg? Speciellt när man känner att man lär nog aldrig komma ur den där nerförsbacken, inte sålänge man känner att vart man än vänder sig så går man i motvind........

Nåväl, vi tar en dag i sänder, nu är det bara 3 veckor kvar tills valpning!



onsdag 11 januari 2012

Märkligt väder....


Ena stunden sol....nästa ösregn. Nog är det märkligt?

Idag när jag satt härinne och jobbade började jag fundera på vad som lät utanför. Det lät som om något stod utanför och slog. Visade sig vara flaggan härute som blåste så det lät som om den stod och slog mot något för när jag tog in den så tystnade det....

På förmiddagen här idag var det så mörkt så även om det var mitt på dagen hade jag lyset tänt som om det var på kvällen...i eftermiddag lagom tills hästarna skulle gå in så kom dock solen så jag lät dom vara ute ett tag till medan jag åkte till affären. ikväll när jag var nere och gav hästarna kvällsmat så var det jättestilla ute, alldeles lugnt och himlens alla stjärnor lyste från himlen. Så vackert!

Himlen när jag gick in innan solen gick ner var alldeles rosa, den talar för att det ska bli fint väder imorrn...fint ja. Det ska inte bli fint, det ska bli oväder, igen! För vilken gång i ordningen????? Jag är så innerligen trött på all blåst, allt oväder, på gyttja utanför stallet, på allt grått! Vi behöver sol! och fint härligt klart väder! Man ser bara dom dagarna som det faktiskt har varit sol vilken energi man får, så glad man blir! En dag som denna blir man helt mulen själv ....

Men jag har trots grådasket cyklat min mil idag, känner mig sååå duktig! Nu jäklar SKA jag inte ge upp halvvägs, annars en melodi som varit min dom sista åren, vågen har stått stadigt uppe och jag har känt nu har jag tränat, men inget händer, ja då lägger jag ner det. Men i somras kom jag igång och jag känner nu att flåset jag hade då det har legat kvar, jag har varit ganska flitig under hösten dessutom. Stundtals. Nu ska vikten ner, nu är jag trött på att gå omkring i för stora kläder! Den här våren ska bli en vändning!

Basta!

söndag 8 januari 2012

Viktuppgång vs viktnedgång


Här i huset har vi både viktuppgång och viktnedgång. På samma gång. Vid dagens invägning har Chili gått upp ungefär 2.1 kilo. Stadig viktkurva uppåt alltså. Äter fortfarande ordentligt och går med på rundorna. Pigg och glad.

På fredag kommer den första valpspekulanten! Det är spännande nu!

Viktnedgången står jag själv för. Idag har jag återigen kört en dryg mil på spinningcykeln. För min ryggs skull så har vi satt ett mål på 40 mil. Eller vi. Kiropraktorn har. För min ryggs skull. som hon sa det är upp till dig om du vill bli helt bra i din rygg. Den är bättre än förra året, men inte bra nog. Själv har jag bestämt mig för att det här med ryggen ska bli en vändning. En viktvändning. En nedgång. Ska bli skönt. Satt och kikade på London Marathon 2013 igår, kanske är för mycket begärt?

Idag har vi varit hos Hannas tränare och lämnat en hög med filmer. Jätteskönt att känna att det vi inte själva använder faktiskt kommer till nytta istället för att hamna på sophögen. Underbart!

Imorrn börjar allvaret för mig igen, dax att ta sikte på deklarationssäsongen 2012!

Ha en härlig vecka mina vänner!

lördag 7 januari 2012

Träning och en god bok!


Hoppas ni har en god lördag därute!

Ja efter alla stormar som farit runt knutarna här i vinter så var det skönt igår med en fin dag med härlig sol på himmelen! Gissa om vi njöt!

Men idag när vi vaknade var det regn regn regn regn och grådask igen...det är sååå tråkigt! Måtte det vända snart!!!! och jag menar verkligen SNART!!! Man blir ju sååå trött!

Idag har vi iaf fått till en långrunda med dogsen, Chili springer och busar på promenaden i början, badar i diken och har allmänt frispel men sen i slutet av rundorna går hon bredvid oss. Nån timme på soffan inne och sen full speta igen! 

I eftermiddag åkte vi och åt på Harrys, ingen bio fanns att se på så det fick bli lunch på Harrys!

Väl hemma igen la jag mig på spikis och läste en bok jag lånat av Mariette, Lars Keplers Hypnotisören, sååå  bra!!!!!!

Sen fick det bli en tur på motionscykeln, har fått i läxa av kiropraktorn, 40 mil på cykel innan jag får komma dit igen!
Frågan är hur mycket nya kläder jag behöver till våren???? Lär nog kunna tälta i dom jag har då...

Ha en fortsatt go lördag!!!

Kram på er!

fredag 6 januari 2012

Chili hon blir större och större...

magen den växer och växer på henne....frågan är hur många där bor i hennes mage? Måååånga skulle jag tro! Men ännu så länge så går hon med på promenaderna som ingenting, hon hoppar och skuttar och far rundor in i skogen. Hon har börjat äta sin mat igen och verkar bara må prima!

Härligt härligt!

Idag har varit en härlig solig dag, både människor och djur har njutit av solskenet! vi har hämtat hö hos höbonden och jag har varit hos kiropraktorn. Inte fullt lika skönt dock men ska ju bli bra till slut!

Min våg däremot den pekar inte uppåt, den har plötsligt börjat rassla neråt! DET är underbart!

söndag 1 januari 2012

Vi skriver 2012...


Härifrån skogen säger vi idag GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!!!! Vi skriver 2012 i almanackan och vi har ett helt nytt oskrivet blad för det här året framför oss. 

Det första och mest spännande här är väl valparna som vi väntar in om sisådär 30 dagar nu...ska bli jättespännande!!!! Vi vägde ju Chili igår och trots att hon äter som en gråsparv och är ute och går rundor fortfarande med oss så har hon gått upp ett och ett halvt kilo! Så nån bor därinne helt klart....

Det vi har börjat med oxå är att Mints spårträning igen. Hon var ju i princip klar för viltspår redan förra våren men nånstans kom jag av mig och tiden räckte inte till. Snön stod i vägen tror jag det mer heter och sen kom jag aldrig igång igen, inte med nån av hundarna. Latmask. Hur som helst, idag har jag lagt ännu ett godisspår åt henne, med betydligt längre mellan godisarna och uppe i hagen, spåret var rätt långt och låg en bra stund. På öppet fält blåser ju dessutom vittringen från mig iväg lite kvickare. 

Måste säga att hon spårar fint, hon går med näsan i backen hela tiden. Först på fältet, med två vinklar, och sen upp i skogen i boket och över en gärdesgård. Inga tveksamheter alls. Ännu en vinkel inne i boket. Sammanlagt var spåret ett par hundra meter. Jättenöjd med henne.

Efter spårandet körde jag ett pass lydnad med henne och det gick jättebra. Fokuserar på lugn och ro på båda hundarna, Chili fick köra lite linjetag och dirigering i skogen häromdagen och då när jag var med Hanna i skogen så fick hon ett sök och där fokuserar jag på att hon ska komma in med dummien och sitta och hålla den en stund innan jag tar den. Domaren sa ju på provet att jag sliter ut viltet ur mun på hunden och det är väl lite det där som är så signifikant för mig, skynda skynda. Nu har jag tänkt om och tänkte ska nu hunden vara ledig ett tag så kan jag lägga fokus och få in den detaljen så den ser snygg ut!

Sen ska vi då lägga på lydnaden på Mint oxå till appellklass start i mars är det tänkt. I Varberg. Den 17e. Får se hur det går. Apporteringen är väl den som sitter längst inne, fortfarande. Men den ska vi lösa, vi har ju redan börjat jobba på den oxå igen. Igen ja. Jag gör verkligen som Kent Svartberg sa, jag jobbar på det som är lätt. Dumt. Mycket dumt. 

Chili fick oxå ett lydnadspass idag. Där fokuserar jag på att ligga kvar trots att jag kommer tillbaka, går runt, går som ett fyllo mot henne etc. Likadant på ställandet. Stå kvar. Trots att jag går iväg igen, trots att jag går runt dig. Beröm hela tiden. Funkade fint! Jättenöjd!

Slutade med en snabbpromme upp i skogen.

Nu middag!

Välkommen 2012!