måndag 17 december 2012

Julfägring...


Igår for jag och Hanna genom snö och slask upp till Helen och stuteri Brandt i lagan där Annie är uppfödd. Tittade på aaaallla pölisarna, pussade på många nosar och fick gott fika! 

Underbart!

På vägen hem for vi om en blomsterbutik i Ljungby och köpte pynt till kransar, en till Hanna, en till Elin som dom sen gjorde medan jag och maken for iväg till stallet och släppte in hästarna. Resultatet är ovan, årets julkrans, sååå fin! Det ger en viss stämning med en sån på dörren, man får till helheten..det är vackert!

Tyvärr har snön försvunnit dock så naturen är nu rätt mörk. Det är tråkigt. Jättetråkigt.

Nåt som är roligare är att den ena hönan som försvann i lördags dök upp igår eftermiddag och satt under hästsläpet, märkbart skärrad och med en svans som var rumphuggen men iaf vid liv. Den andra lilla hönan som mot alla odds verkar överleva är uppe och går idag, hon stapplar men hon lever och hon äter och dricker. Vi  hoppas vid vår gud att hon överlever.

Suck.

I helgen har det iaf hänt betydligt roligare saker och vi säger GRATTIS till vår allra bästaste träningskompis Hanna med sin hund Bacci och till Anna och bästaste brorsan Grym som knep andra platsen av femtio tävlande på Stora Stockholm i helgen. Vi är iofs inte förvånade, för båda ekipagen är bokstavligen helt grymma men iaf! Vi är dom första att ställa oss längst fram och vråla GRATTIS!!!!!!

Ikväll sker det julgodiskok härhemma, en sats med glöggbollar är klara, i kylen står smeten till snickersbollarna och kallnar. I veckan ska vi fara och köpa dom sista julklapparna, i helgen ska köttbullarna rullas och ja på torsdag ska jag faktiskt koka min första alldeles egenrimmade skinka! Häftigt! och sen mina vänner, sen kan det få bli jul!

1 kommentar: