söndag 9 december 2012

Andra advent och snöstorm på väg...


Det är nåt visst med snön, har sagt det förut, säger det igen. Det är stämningsfullt och det känns i hela kroppen att det lackar mot jul! Visst är det härligt! Istället för den där nollkänslan man har när det är barmark, ingen snö, mörkt, kallt, blåser och regnar. Nej fy! Som det vinterbarn jag är så föredrar jag detta, faktiskt! Förra året efter dom två tunga vintrarna med tonvis med snö intalade jag mig att det var bättre, men det är det INTE! 

Däremot är jag VÄLDIGT tacksam att slippa gå nerför backen med vattenhinkar, mat och halka och sätta mig gång på gång på gång på gång...Det är skönt att ha Annie uppstallad i ett riktigt stall...jätteskönt! att ha rinnande vatten i stallet känns som lyx....

Idag säger dom det är snöstorm på gång in, just nu är det rätt lugnt i skogen men jag har iaf eldat i pannan, förberett med ljus härinne, hällt upp vatten i hinkar och i flaskor och på det stora hela förberett för oväder. Behöver inte blåsa så mycket för att blötsnö ska göra så att träden faller över ledningarna i skogen. Tack och lov har det varit fruset ett tag och inte regnat ju så det står ju inte och svajjar i skogen iaf, en tendens annars träden ju har när det är blött i markerna. 

Just nu går det iaf ingen nöd på oss, vi myser inne i värmen och har precis provsmakat Rocky roaden jag gjorde igår...

Det var mumsigt....mmmmmmmmmmmmmmmmmm

1 kommentar:

  1. låter inte kul med snöstorm..men bor man på landet får man vara förberedd som du är nu..

    Ha en fin vecka
    kram wivi

    SvaraRadera