tisdag 28 augusti 2012

Hundar.....eller frimärken?


Efter att löpet äntligen är avklarat så begav sig jag och Chili tillsammans med Hanna och Matilda ut i skogen idag för lite jaktträning. Chiili har ju haft diverse konstiga saker för sig under våren medan vi gått och väntat just på löpet. Allt skyller vi på hormoner i svaj i lilla huvudet. Jojo.

Vi började med ett sök, 21 dummies utlagda. Chili brukar suga dom i farten, ta dom i näsan på låååångt håll och bara hämta. Klockrent. idag kom hon tillbaka efter en stund...utan dummie? Kallade in henne, blev jätteförvånad. Skulle sända igen men Matildas tik for iväg så jag lät henne sitta och stod kvar själv som ett frågetecken. In utan dummie? Resten av hämten gick rätt så fint. Hon hämtade, och hon kom in. Hon tog den som låg längst ut och sen var det till sist bara en kvar. Stod och funderade på om hon alls skulle orka? Som sagt såg hon ut som en tunna när vi kom hem från Cypern...och med första skicket i bakhuvudet så tvekade jag. 

Sände iväg henne genom skogen, skogen där är full med små träd som står rätt tätt och nedfallna träd. Den klockade hon! Rakt ut och hämtade dummien. Matte ännu mera frågetecken.

Vi avslutade med två linjetag rakt över sjön och hennes linjer kan jag inte klaga på. Rakt över, hem igen. Inga problem. Myror i skallen på vägen hem.

I eftermiddag skulle Kitty komma med en väninna för att hälsa på fåren. Mina annars så snälla lugna får och Mint skulle hämta dom i hagen. Hade förra veckans hämt i bakhuvudet och tänkte detta är ju inga problem. Vad händer? Jo hon föser iväg dom så dom far långt neråt häcklefjäll ner i andra änden av hagen! Sen råkade jag halka på en sten och satte mig rakt ner pladask på stenmuren och skrapade upp handen...

Fåren sprängde trådarna vid två tillfällen när dom fick nog och Mint när hon skulle valla ner dom igen till den andra hagen bara rusade på som en galning efter dom. Arg som ett bi blev jag....in med fåren i hagen, hunden i hundgården.

Ikväll tog jag ner henne igen och vad gör hon? Jo likt att inte eftermiddagens pass fanns så vallade hon dom lugnt och fint och balanserade i hagen.....

Det är nu man undrar....hundträning.....................eller frimärkssamling?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar