tisdag 17 juli 2012

Håll truten...


Det har inte hänt på väldigt väldigt länge men idag hände det. Jag och Chili blev riktigt riktigt osams på träningen.

Vid första tillfället på träningen i våras hos Birgitta bar sig Chili väldigt nonchalant åt på träningen med fåglarna, men sen har hon då å andra sidan funkat rätt så fint. Rätt så. Fortfarande viss attityd men rätt så okej ändå. Bättre får man säga. Och vi har ju inte direkt tränat sönder oss i vår, arbetsbördan på normala jobbet blev större än tänkt under våren och tröttheten efter valparna likaså, det är inte nyttigt att ha deklarationssäsong och valpar samtidigt kan man väl sammanfatta det hela. Så därför har Chili fått vila. Hon var dessutom utrasad i päls så jag har mest boostat upp hennes form igen och inte tränat i princip ingenting.

Dummisar har vid dom tillfällena vi tränat inte varit några som helst problem och dirigeringarna har gått framåt. 

Men FÅGLAR! 

Idag kom Lasse och Hanna hit och vi skulle träna och jag tog upp ett gäng fåglar. Hanna hade med sig herr Trut och några till i sällskap med honom. Själv hade jag plockat upp Frasse fasan, Anders and och Kraxande kråkan. Dom tre var inga problem, lite funderingar angående fasanen men inte något mera. Fultrut har Chili ALDRIG bråkat om, ALDRIG. En gång har vi kommit ihop oss om en vanlig fiskmås dock. EN gång. Men ALDRIG om en fultrut. Dom har hon plockat, både på land och vatten. Men idag, NEJ! Den ska INTE plockas in! INTE! INTE! INTE! 

Jag tog hunden och BOKSTAVERADE för henne att den SKA in, men NEJ, taktfast så NEJ. Fick henne att ta den och kom in med den, gjorde ett linjetag över ängen efter en duva, fru duva kom in i flygande fläng utan några som helst problem. 

Ut till truten igen. Sprang förbi den och när jag då påtalade att det är den här du ska ta så nej jag ska gå härneråt serru morsan.....Påtalade igen att DU ska TA truten! Då la hon sig och ja Hanna fick ju mig att bryta samman av skratt en kort sekund när hon påtalade att *ser ni hon nästan kväver mig med truten* när jag försökte få in truten och få henne att hålla denna stora fågel. 


SEN blev matte ARG. JÄTTEARG! Tänk då att det ska gå så lätt att ta truten! Plättlätt. Däremellan hade hon bara struntat i truten och rusat iväg en runda bort till Havana och Lasse. Det var där det bara brast....Hudfärgen gick över från svagt rosa till HÖGRÖD!.

Så ja, idag fick håll truten en helt ny innebörd och resten av veckan, månaden ska vi just HÅLLA TRUTEN!  och HÄMTA den! 

Over and out från det som mer och mer liknar hösten i Tygared.  

1 kommentar:

  1. Lisbeth o Töserna17 juli 2012 kl. 14:03

    Ni är för roliga. Hade velat vara med som åskådare.

    SvaraRadera