söndag 24 juni 2012

Regn....


Nu kan jag känna att det räcker med regn för en stund? En rätt så bra stund. Jag vill ha sol värme ingen blåst utan bara en härlig sommar...lederna knakar, fötterna känns stelopererade på morgonen och man får elda i pannan inte bara för varmvatten utan för värme i huset! Vad ÄR detta`?

Som den hundmänniska man är har jag iaf trotsat regnet idag, två gånger dessutom. Först en tur ut i skogen för lite jaktträning, det blev inte mycket mer än dirigeringsträning idag, men en ändå riktigt bra träning, vi var ute i en skog med bokstavligen bara ris och träd, en bäck och lite sörjigt på ett par ställen men bra så att säga ridåer för markbyte. Den mesta dirigeringen har jag kört med Chili där det är öppet men väldigt lite i terräng med terrängbyten så detta kände jag skulle bli spännande.

Hanna sände först Whisky på dirigeringarna och han gjorde det himla fint! Sen fick Chili då gå på först en rak rätt ut bland småbjörkar, där överskattade hon längden och jag hann inte riktigt blåsa så hon for rakt ut men kom tillbaka rakt i linjen och tog den på vägen hem. 

Nästa var upp till vänster och när jag for upp efter henne för att se henne så trodde jag att den låg längre upp? Men det gjorde den inte, hon nöp den nästan genast efter ett stopp och ett sidoskick. Där tänkte jag då att hon skulle längre upp men hon tog den i vinden och snöt den framför näsan på mig.

Nästa var rakt upp och där när jag skulle visa Hanna så hade jag noll koll på vart stenen egentligen var? När jag la ut dom kändes stenen rakt upp från där vi sände men nej nej det var snett upp till höger. Så när jag trodde Chili var för långt till höger sen så var hon helt rätt och kom flygandes med dummien i munnen. 

Ut i sumpet var nästa, ingen lång men där hade jag i ärlighetens namn inte helt koll på var den hamnat, den jag kastade ut sist där hade jag full koll på, den tog Whisky men den första fastnade i ett träd och när jag väl stod där och skulle sända så är man tacksam att man har en hund som tar saker i näsan...

Sist men inte minst upp till höger snett upp så gick hon ut för långt åt höger men med ett vänster skick så tog hon den pang på! 

summa; matten är förvirrad, igen, och måste lära sig bättre var saker och ting är. Å andra sidan lär jag ju inte lägga ut dom själv på prov och där är dom oftast synliga... hunden är riktigt duktig! TROTS sin förvirrade matte!

Nästa träningstur blev Mint som fick hämta fåren i stooora hagen, helt utan staket som hjälp, ett kort hämt blev det och sen utmarsch, utdriv ur hagen upp i lilla hagen. Gick riktigt fint och jag är riktigt jäkla nöjd med hur långt vi faktiskt har kommit på bara dom här få dagarna. Hade nån sagt det till mig för en vecka sen hade jag nog skrattat....

Summa sumarum har det varit en bra dag med bra träningar! Nu middag, lite soffan sen sova!

Over and out!



1 kommentar:

  1. Ni är så ofantligt duktiga och skillnaden från då och nu är enorm. Ni kommer få era ettor i ökl plättlätt :)

    SvaraRadera