torsdag 19 april 2012

I sitt rätta element!


har ni tänkt på hur bra man mår när man får vara i sitt rätta element? Hur mycket man orkar, hur mycket man bara känner att man vill göra?

Precis så känner jag nu när vi har kommit igång med träningen! Äntligen!

Var med Hanna och hennes vovvar i skogen häromdagen och fick gjort ett riktigt bra pass. Vi började med en fyrkant däruppe bland träden i skogen, la ut tre dummisar i varje hörna. Det jag kan känna är spännande är hur Chili löser uppgifterna på nya ställen. Var inga som helst problem.

Sen körde vi markeringar och djävulen for i mig och jo vi körde dubbel. Förra sommaren när vi körde dubbel på samma ställe hade hon svårt att måtta avstånd och nedslagen var halvdolda så hon fixade inte det då riktigt. Den här gången var det inga som helst problem! Utveckling!

Avslutade med sök på små minidummies. Dom var tre hundar och fick plocka in var tredje och även där är jag supernöjd med Chili, hon satt som fastlimmad i backen när hon skulle vänta, sa inte ett ljud. Söket gick kanon! om man bortser från dom där små skithögarna som fortfarande är vääääldigt goda att smaka på....maten har blivit mycket bättre och lär väl skithögarna bli oxå. Härhemma äts det inte alls så mycket höneskit längre som när valparna var här...tack och lov.

Igår fick det bli ett dirigeringspass i hagen där jag växlade höger vänster och rakt ut och även där funkade det finfint. Känns så skönt att ha fått kläm på det där, någotsånär iaf! Nu ska vi *bara* öka avstånd och svårigheter. Gäller att skynda långsamt! 

Mint fick ett lydnadspass igår oxå och oj vad hon tyckte det var kul! Hon har ju löpt sista veckorna och inte fått göra så mycket! Men på torsdag nästa vecka börjar hon rallylydnadskurs tillsammans med Hanna! Spännande spännande!

Nu är det iaf fredag, helgen bjuder på hundträning och deklarationer!

Ha en go helg allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar