lördag 10 mars 2012

På väg tillbaka....


Sista dagarna har Chili liksom vaknat till liv igen. Från att ha varit mamma till 100% så märker man nu att energin är tillbaka som vanligt, hon är med oss hela tiden och hon har börjat släppa på mammarollen. Hon far in till dom och tar hand om dom fint men hon tillbringar hellre tiden med övriga familjen, dom där små vasstandade monstren som är hennes valpar gör mest ont i hennes tuttar....Mint är då som sagt den som tycker dom är roligare. Hon leker, hon uppfostrar, hon gosar och låter dom bara vara med henne. 

Idag for därför trimsaxen fram, Chili har levt med sk våffelöron hela dräktigheten, otrimmad som få, trimmade till henne på bakben och mage precis innan valpningen men i övrigt har hon fått vara vildvuxen och hårig. Idag fixade vi till öron, hasor, tassar och front. Jättefin blev hon! 

Dessutom fick alla tassar sig en klippning :O). Mint oxå. 

Sen tog vi två minidummies och Mint med oss ut i skogen jag och Chili . Mint fick träna apportering, fjärrdirigering och inkallning medan Chili fick ett par sökövningar, lite dirigering och ett par linjetag. Körde henne rakt in i *väggar* av gran och fick henne att gå igenom, tanken är att hon ska så att säga missa hindret och ta sig förbi som om det inte finns där. Allra första gången stannade hon hitom ridån och jag gick lite närmare och visade tydligare *ut* och då gick hon igenom . Andra gången var inga problem och när vi kom till nästa ställe med ridå så verkade hon inte ens bry sig alls. Duktig tjej! 

Massagetid har vi beställt oxå, eller mailat och bett att få rättare sagt, tänkte Chili skulle ha sig en redig genomkörare innan träningen drar igång! Snart dax att ta fram fågelfrysen igen, snart är roliga träningsvåren här!

Valparna har idag gått ännu en tur upp i hagen, idag var dom allihopa lite tuffare, hittade ett par grästuvor med långt gräs, nån hittade en harlort, dom sprang och busade och verkade tycka livet är toppen! Ska med Hannas hjälp fota dom imorrn i sidled tänkte jag och dessutom ute...men det får bli imorrn i solskenet!

Ha en härlig kväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar