torsdag 29 mars 2012

Inför vårens första lydnadstävling


Idag har jag haft en lugn eftermiddag. En lugn och stillsam eftermiddag. Var ute på kundbesök på förmiddagen och när jag kom hem så kände jag bara att jag ska ta det piano i eftermiddag och bara vara ledig...satt på altanen och drack kaffe tillsammans med maken, sen hjälptes vi åt att städa inför min älskade unges födelsedagskalas imorrn och på lördag, jag har varit nere och mockat, suttit i hagen tillsammans med fåren och bara pratat, suttit på gräsmattan och kelat med katten, suttit på huk och diskuterat väder och vind med hönsen. Jätteskönt! 

OCH så har jag kört igenom båda tjejerna i varsitt lydnadspass. Började med Mint. Kontakten på linförigheten och fria följet är väldigt mycket bättre nu. Det jag fokuserar på här är att hon ska hålla kontakten och närheten även när vi går. När vi stannar och hon sätter sig så sitter hon kloss tätt. 

I apporteringen försöker jag få till den där svängen in vid sidan. Hon har ännu inte lärt sig springa omkring med den i munnen med säkerhet, men det går framåt. Vi kör även med en megastor apportbock, allt för att hon ska känna att normalstor storlek är piece of cake. 

Ställandet under gång är klockrent. Där ligger fokus på att jag kommer tillbaka och att hon står stadigt kvar. Likadant på läggandet under gång.

Körde en platsliggning i trädgården och gick och ställde mig bakom henne, där är det oxå fokus på att ligga stadigt och kvar tills jag kommenderar upp henne och för att jag ska kunna greja och hålla på...

har kört lite fjärrdirigering oxå men där måste vi jobba mera med stilla kropp!

Ser fram emot första tävlingen tillsammans med henne i Oskarström den 14e, det kommer att gå fint om jag bara håller mina nerver i styr!

Chili får jag försöka jobba upp i fria följet. När jag kommenderar henne fot så får hon in sin jaktfot och smyger liksom bakom mig. Där får jag jobba fram henne så jag får upp farten och glädjen. Dom andra momenten är i stort sett som med Mint, det är stadgan och stadigheten så att man inte sätter sig, inte tjuvar och inte gör nåt annat man inte ska eller störs av nåt. 

Hon fick oxå som avslut att leta godis på gräsmattan, glad åt mina goa tjejer!!!

Idag har vi även fått glada och mycket varma tillrop från dom nya mattarna och hussarna till valparna som lämnade valplådan igår. Båda hundarna har sovit gott, kissat ute och verkar vara riktiga små guldklimpar! Sånt värmer mitt hjärta!!!! <3 ser fram emot många och täta rapporter dom närmaste 15 åren!!!!

Nu promenad i skogen, insläpp av djur och soffläge!

1 kommentar:

  1. Glöm inte att konkurrens funkar fint på Mint i apporteringen. Kul att ni ska ut på plan igen :)

    SvaraRadera