söndag 4 mars 2012

Härlig vårhelg!


Vilken underbar helg vi har haft! Vilket väder! Underbar strålande sol på en klarblå himmel! Idag har det varit lite kallare, lite blåsigare men ikväll när jag var ute med hundarna så var det jätteskönt ute, det blåste nästan ingenting och det var helt ljuvligt väder ute! Luktade vår ute....jättegott! 

I fredags fick jag gjort en hiskelig massa, fixat trådar i sommarhagen, bytt ett par isolatorer, ett par trasiga handtag och städat ur hönshusen. Hönsen har verkligen fått vårkänslor, det värps ägg på löpande band nu känns det som! Från ett par ägg om dagen till sex ägg idag! 

Igår fick vi inte gjort fullt lika mycket men vi fick fixat det sista i vinterhagen så fåren kunde gå ut och lufta sig, hästarna fick komma över i sin sommarhage och gudars vad dom tyckte det var skönt! Sprang och skuttade rundor som galningar....man såg hur dom njöt!

Dessutom hade vi stora grillpremiären igår! DET är gott! Mor och Jörgen var här, vi åt gott och vi fikade gott! 
Mumma!

Idag har jag mest gått och lullat. Hade ett par vänner här på fikastund och valptitt men det är nog oxå allt vettigt vi har gjort, jo och så har vi hämtat en bal hö åt får och hästar oxå. Men det är rätt skönt med en rätt lagom helg när man ändå känner man har fått gjort en massa som man normalt gör på våren men som ofta blir ett gör det sen. Nu är det gjort och det är underbart! Dessutom har jag kunnat tvätta och hänga ut tvätten ute på tork, det luktar så ljuvligt och är så skönt!

Valparna börjar bli riktigt små charmiga individer nu! Det är som är väldigt roligt är att hela kullen är väldigt jämn, dom är supermysiga hela högen, gillar att gosa, alla kommer när man ropar, alla kommer och äter samtidigt, ingen sitter vid sidan om och alla är lika roade av nya saker. Ikväll har jag legat på alla fyra i hallen och kliat en valp på magen (din favvo Karin) hon bara låg och bara var, åååå så mysigt! Mamma upp i dagen. Medan jag låg där var det två som försökte nafsa mig en i vardera foten men som när jag inte reagerade kom fram och skulle nosa mig i ansiktet istället. Inget fara fram som en galning utan nätt och försiktigt, hej vad gör du? En av dom andra tikarna pussade mig på näsan med sin lilla tunga och när jag satte mig upp kom hon och kröp upp hos mig i knät och bara satt där. Kikade nyfiket på vad syskonen gjorde men satt i knät. Dom är sååå fantastiskt trevliga, hela bunten! 

Nu med all denna sol och energi är vi iaf laddade inför måndag!

Ha en härlig vecka!

1 kommentar:

  1. Åh! vad det låter mysigt med alla valparna, jag hade nog inte fått mycket annat gjort med sådana godingar hemma. Jag tycker du har varit riktigt flitig. Vi får bara njuta av det härliga vädret.
    Tjingeling/Karin F

    SvaraRadera