torsdag 16 februari 2012

Hö nästan in till betessäsongen...


Idag har vi varit och hämtat hö i slasket, den stora frågan var om vi alls skulle få ut släpet pga snön men jodå, gubben tog god fart och så var det ute! Körde ner till vår helt underbare höbonde i skogaby, han som förser oss med både hö, halm, spannmål och potatis! och snart en halv gris oxå! 

När vi stod där och räknade så sa jag att detta lasset räcker ungefär en månad och tre veckor...då började han räkna och kom fram till att då är vi i mitten på april!!!! Underbara härliga vår, nu är den snart här! Känns lite ofattbart med all snön, men jo, visst är det så att våren är där bakom hörnet!

Bara den extra timmen på kvällen och att det ibland faktiskt doftar vår, det är ljuvligt!!!!!

I valplådan har valparna börjat göra sina behov själva, mamma hjälper ännu till emellanåt men igårkväll var det en valp som satt och bajsade helt själv i låddan, eller i hallen då :O). Såna små skitsaker att man kan bli så lyrisk över dom :O). 

Ja förutom höhämt har jag hunnit med att både jobba och baka äppelkaka åt maken, han skulle på jaktkurs ikväll och vad gör man inte för sin make när det är hans tur att ha fikat! 

Imorrn är det fredag och nästa vecka är det sportlov!!! Innebär att mamman inte måste gå upp kvart över sju varje morgon för att sända dottern till skolan! UNDERBART! 

Ha en go helg allihopa!!!

1 kommentar:

  1. Hej! Trevlig blogg du har! =)

    Detta inlägget är ju typ 2 år gammalt men chansar ändå =) Har precis flyttat till detta underbara landskap en liten gård utanför Skogaby. Jag och undrar om du fortfarande har kontakt med denna höbonde eller om du vet om han fortfarande säljer? Har lite lätt panik då det verkar va supersvårt att få tag på hö häromkring och jag har 2 hästar som snart inte har så mycket mat kvar =(

    Mvh
    Amelie
    sjoadal.wordpress.com

    SvaraRadera