fredag 30 september 2011

Världens sötaste! och goda vänner!



För ett bra tag sen läste jag ett kåseri i rasfjäderfäförbundets tidning, skriven av Mickan Thor,



jag var bara tvungen att maila Mickan, jag skrattade så jag grät ute i köket när jag läste....letade upp hennes blogg och har fortsatt läsa och blir lika glad varenda gång...Ni hittar henne här ; Njutbart blädder


Idag var det dags för mötet med Mickan, hon hade fått tillökning på gården i sommar i form av kattungar och eftersom vi nu haft tomt här men insett att mössen valsar rundor med oss så beslutade vi oss för att vi skulle ta hem nya katter till gården....därför styrde jag i morse kosan mot Nävelsjö och Mickan!



Väl där mötte jag husfar och Mickan i egna höga personer, visst är det härligt med vänner man möter från när och fjärran, människor man känner direkt att man känner som om man känt länge länge???



Godaste äppelkakan hade hon bakat Mickan och vi satt och drack kaffe ett bra tag!



Sen var det dags för tur runt gården...och där var dom dom gamla märrarna som jag sett på bild så många gånger, så vackra men jösses så STORA!!!!! jag tror faktiskt inte att jag i vuxen ålder stått så nära en ardenner tidigare....kors i krösamoster så stora fötter dom hade!!!!! Meeen så vackra!



Hönshuset innehöll alla dom fina hönsapönorna jag väntat mig, stora som små, dom randiga amrockhönsen som tyvärr på bilden jag tog såg ut som aliens....dom jag fick på bild var welsumer, en tydligen värpglad ras.....det gillar vi :O)



Sen var det dags att packa in pojkarna i lådda för hemfärd. Det blev två stopp på vägen, två spystopp och ett bajsat i lådan stopp....luktade sådär. Men sen somnade dom gott båda pojkarna.





Märrarna...













och så våra pojkar...får jag presentera Pepsi...





och Kola....som här sover sida vid sida med Chili...















Kan meddela att båda bröderna ääälskade burkmat...





och jo vi hoppas att dom ska trivas här på gården. mint var inte helt lika begeistrad men lär nog mjukna till slut hoppas vi...



Nu är det snart helg, det blir en väldigt lugn helg här får jag säga, det ska bli jättejätteskönt!



Ha en go helg mina vänner! Kram på er allihopa! och TACK Mickan för idag!

onsdag 28 september 2011

Kranskurs!

Ikväll har jag gjort nåt riktigt roligt! I alla år har jag velat lära mig göra kransar! jag som alltid arbetar med papper känner ju verkligen att jag gärna gör nåt med händerna när jag är ledig...och har ju sett alla dessa rara kreationer som fyller hyllorna på höst och vinter mestadels men aldrig nånsin kommit till skott!

När jag såg att Tulipa härnere i byn skulle ha kranskurs så behövde jag därför inte ens 2 sekunder för att bestämma mig! Klart jag skulle vara med!

Sagt och gjort, ikväll var det time! Och sååå roligt! Fick gjort två dörrkransar och ett hjärta som nu pryder vår ytterdörr. En av kransarna ska få åka till mormor och en till svärmor. Hoppas dom blir glada :O).

Känns lite som balsam för själen!

En annan sak som är balsam för själen är mina motionsrundor, idag sprang jag 4 km rundan igen! Härligt som attan! Det och styrketräning, känner redan hur kroppen börjar vakna! Mötte ju Mona på tävlingen i Slöinge och Mona är kostrådgivare och tävlar i bodybuilding själv. och ja man sitter ju och pladdrar om ditten och datten och ja vi kom ju in på det där med vår egen tvåbenta träning. Omega 3 och omega 6 inhandlades och dosen kortison halverades. Äter inga mängder innan men iaf. Det är skönt att slippa stoppa i sig denna medicin som både alstrar fett och nöter sönder skelettet! Jätteskönt!

Nu är jag piggare, orkar mer, har fått upp flåset ordentligt och ser FRAM emot att få tillbaka mitt vältränade ego jag hade innan jag blev sjuk :O).

Kram på er alla!!!!!

måndag 26 september 2011

Mätt och belåten...





På den här bilden stod det, husmanskost är inte att förakta, ät ofta! Stod inte vem som hade sagt det dock...





Men ack så gott det är! Riktig husmanskost! Idag när sambon kom hem åt vi just det här, rotmos och rimmat fläsklägg! Det är inte ofta jag gör rotmos själv men oj oj mums filibabba! Sambon sa det flera gånger, detta är GOTT!





Till efterrätt hade Hanna gjort en kaka, hon satt och såg Leila bakar idag och så gjorde hon den här kakan;





sök på recept.nu och på Leilas choklad och kokosrutor, sååå mumsiga! Hon är helt otrolig Hanna, hon ser på tv, kommer till mig, ber om receptet från nätet och rör ihop! Svisch så är det klart! Likadant med mat hon får för sig att laga! Blir inte hon kock så vet jag inte vem som blir det ärligt talat....eller så blir hon bara en väldigt vällagande ung dam...hihi. Who knows.


I eftermiddag hade vi träning här, Hanna och Lasse var här och vi körde markeringar uppe i hagen. Det är en härlig känsla att köra Chili, nu verkar hormonerna ha lagt sig så hon borde börja löpa vilken dag som helst? Är lite rädd att även provet i halmstad brinner inne annars, provet i Ullared har ju tyvärr redan gjort det.


Två enkla, en dubbel och två linjetag. Det första linjetaget utan problem, det andra där insåg Hanna att jag måste blåsa hela tiden. Släpper jag söksignalen släpper Chili området. Troligen så jag har lärt henne det, sen fick jag bannor på en jaktdag för nåt år sen där instruktören sa att det låter som om du står och tjatar. Efter att även Hanna uppmärksammat detta att hon släpper så är jag fullt i tanken fast vid att jag stöttar henne genom att blåsa, inte som den instruktören sa att jag stjälper henne!


ja och så har jag sprungit en tur idag oxå och kört styrketräning så det rök med skivstången. Härlig känsla!


Nu är det kvällen, det öser ner utanför och jag tror jag ska landa i soffan tillsammans med Hanna!


Gonatt mina vänner!

söndag 25 september 2011

Söndag = vilodag, eller?



Idag är det söndag. Helgen i helgen har varit ljuvlig!



Började i fredags med att vi hade bestämt oss för att se jägarna 2 på bio, sååå länge sen vi var på bio bara jag och min goe sambo! Filmen var bra och det är mysigt att bara rå om varandra. Hanna var hos grannarna, hade det garanterat hur mysigt som helst hon oxå! Vi har verkligen världens absolut bästa grannar, goa glada människor som man kan umgås med hur ofta som helst!!!! <3



Igår var vi på 40års kalas hos en av mina äldsta vänner, i bemärkelsen hur länge vi har känt varandra.....goa Vickan! Hon hade öppet hus och vi var där och käkade och umgicks lite, sååå mysigt! Helmysigt! och GOD mat! Kvällen tillbringades sen framför tvn...vi var fortfarande mätta långt in på kvällen, själv tryckte jag i mig två mackor bara sen var det stopp!



Idag var det då söndag, tyckte klockan var tjugo över sju när jag vaknade och vände mig om men drömde sen att jag försov mig till träningen, for ur sängen och då var den tjugo över nio....ut och släppte ut hästar, höns, Mint, släppte över fåren och sen in igen och började frenetiskt leta efter fårens märkapparat. Anna skulle hämta sin bagge idag! Hittade den, satte på telefonen. Skulle träna med hanna men hon ville träna tidigare så det blev frukost och sen iväg!



hade en härlig träning i solen...underbart! Chili fick en enkelmarkering och sen två riktigt svåra dubbla, men hon löste det finfint! Sen en dubbel på vatten och sen var jag riktigt jättenöjd!



När jag kom hem hade sambon kört ner Hanna till en kompis i byn och ja det blev en soffeftermiddag....Framåt kvällen fick jag för mig att springa och sprang först en halva runda och bestämde mig för att utvidga den och sprang en extratur, 4 km blev det! Sen hem och styrketränade och gjorde situps så jag kommer garanterat inte att kunna skratta imorrn men ack så skönt det är!


Har ju lossnat lite på kläderna och känner att jag vill gärna gärna lossna lite till...det är sååå underbart!



Efter mockning och hämtning av Hanna skulle vi laga middag men insåg att fläsket vi köpt till stekt fläsk med löksås var just bara fläsk så det fick bli pizza och ett glas vin!



GOTT!



Nu en myskväll, och imorrn är det måndag! Ny vecka, nya tag! På fredag kommer missetassarna våra hem, på lördag är det träning och på söndag är det sovmorgon :).



Ha en go vecka mina vänner!



torsdag 22 september 2011

Höstens färger!



Allting har sin tid. Hösten är här, naturen byter skrud....det som för bara några veckor sen var varmt grönt frodigt och prunkande, börjar glesna, bladen gulnar och faller så småningom av. Jag gillar hösten. Det röda, det varma gula, även om löven faller och vinden viner så har det sin tjusning.



Det jag inte tycker om är regnet. igår hade vi Hälge i hästhagen, hästarna kom farandes och Annie gjorde en vurpa i hagen. For likafort upp igen, men det blöta gjorde att skiten stänkte runt henne och hon hade inte en chans att hålla sig på benen när halkan tog över. Tack och lov gick det bra.



Idag har jag kört ännu ett pass med Chili. Ett dirigeringspass. har vilat henne några dagar och när sambon idag stängde av vattnet inne och jag inte kunde varken laga middag eller ens tvätta händerna inomhus, så tog jag Chili, tre dummies och gick upp i skogen för ett pass. Fickan var full av godis....



Chili kan som sagt vända sig in och ut för en godis...och jodå, gjorde hon idag oxå. Den här gången lyssnade hon stadigare, jag gick längre in i skogen, till ännu ett nytt place och körde henne omväxlande höger och vänster och ut, när dummisarna på första stället var inne så fortsatte jag en bit uppåt vägen och gjorde en ny runda. Sammanlagt fyra rundor blev det tillsammans med lite fotgående i skogen. Jättenöjd! Det känns verkligen att hon faktiskt börjar förstå! Det jag har gjort fel förut är att jag har låst mig på samma ställe på ängen och där är ju allt plättlätt....


Det som är viktigt är att inte ha för bråttom, få henne att lyssna. Vissa saker funkar även om jag bladdrar till det och har bråttom men dirigeringen gör det inte, tar jag det lugnt och ger henne ett direktiv åt gången går det väldigt mycket lättare!



Imorrn tänkte jag köra ett pass i dammen härnere, se vad som händer.



Ikväll har vi varit hos bästaste grannarna och ätit krabbelurer, vi åt tills dom nästan stod ur öronen...gooooooooooooott!



Imorrn är det fredag och helg igen, ska bli sååå skönt! det blir flytt av tackor, det blir 40årsfest hos en gammal klasskompis och så ska baggen Leo få flytta ner till skåne i helgen, Anna kommer och hämtar honom på söndag om hennes bil har piggnat till :O).



Ha en riktigt skön helg!!!!

onsdag 21 september 2011

Har du sett herr trattkantarell?


Igår var vi ute en sväng igen jag och sambon och båda hundarna. Han pratade om korta ben och sakteliga gående, jag pratade om att leta efter svamp...trattarna är helt otroligt svåra att se i terrängen om man knatar på som vanligt, dom står där och mer eller mindre gömmer sig....det blev en påse iaf :O).


Idag öser regnet ner, har gjort hela dagen. Så grått och tråkigt. Tände en grupp ljus på vårt nya skåp i rummet, flytljus som jag har lagt i varsin skål med vatten, det är så vackert!


Idag har även fyra hönor lämnat gården och flyttat till Jenny och Fredrik. Kände här i sommar att hönsen började bli för många och har sållat bort en del och gett bort till vänner, känns bättre än att behöva slakta ut....jätteskönt!


och nu är äntligen min bil hemma igen! Det var standardfelet på Passat 1.8T som felade och det är skönt att ha den hemma igen! Jag tog sambons bil och körde till affären och sambon tog min bil och hjälpte sina föräldrar i deras hus som nu snart är tomt. Själv sållar jag och rensar ut gammalt för att kunna få plats för allt fint som kommer därifrån...praktiskt, det blir städat! Ett lass till tippen blev det oxå i helgen, så skönt att få städat innan vintern!


Nähä, nu dukflytt! Dvs flytt av dukar från ett skåp till ett annat och så ska sambon få sätta upp hyllor i en garderob!


Ha en go kväll!

lördag 17 september 2011

Kärlek

idag har varit en härlig dag. Vaknade i morse när sambon kom hem, gick ut och flyttade fåren, släppte ut hästarna, gick och la mig igen bara för att gå upp en stund senare. Hanna kom på att hon skulle åka till en kompis så jag körde henne dit och sen åkte jag hem, bryggde kaffe och la upp en liten plan för dagen.





Städa hönshus, prio ett!



Sätta igång pannan och göra iordning i pannrummet så veden för i vinter kan köras in!



Plocka väck lite vissna växter...



Jag började med hönshusen...gick och gnolade för mig själv, gick och tömde sockerlådan jag hade växter i, under den var en halv myrstack med VITA myror?????? Hoppas hönsen blir glada när dom hittar dom....fortsatte mot hönsens hus, pratade en stund med vår nya svarta Australorphöna och dom två wyandotterna som går utanför och äter äpplen mest hela dagarna....



Sen upp till stora hönshuset och gjorde rent. Städade upp efter blåsten på baksidan när jag ändå var igång.



Sen gick jag in i pannrummet, tände pannan. Tog dom stora vedträna och staplade fint utanför själva vedutrymmet och hämtade sen en låda och la lite brädor och sånt i från stalltaket...behövde en lådda till så jag tömde lådan sotaren hade lagt aska i....fick hela huvudet fullt med aska eftersom det yrde up aska precis när jag slängde den på sophögen..hualigen!



In i pannrummet igen och fyllde låddan med småpinnar...sopade rent på golvet, gjorde rent väggarna. Riktigt nöjd med resultatet sen!



Efter det skulle jag gå ner till hästarna men stannade upp en stund på vägen hos fåren. Satte mig i fårhagen och pratade, vårt bagglamm Leo kom med sin mor Lilla Bä fram och puttade lite på mig, Lilla Bä blev kliad en stund sen fortsatte hon till dom andra fåren, men inte Leo. nej han la sig ner nästan i mitt knä och där låg han och vi satt där ganska länge innan jag till slut blev kall i rumpan och begav mig mot vattenslangen för påfyllning av fårens vatten...när jag gick mot vattenutkastet hörde jag ett bäande bakom mig som inte var av denna världen, där stod Leo i hagen och verkade säga hallååååååååååååååååååå min huvudkudde försvann!



Fortsatte ner till hästarna när vattnet var påfyllt och gick ut till min absolut goaste häst genom tiderna, Zimone. Kliade, hon använde mig som kliställning, killade manen, gosade, till slut stod hon och halvsov mot min axel...goa hästen min....



Man fylls av en sån kärlek tillsammans med djuren, denna totalt hängivna lojala kärlek som ingenting kan övervinna. Man behöver inga ord, man vet att man bara finns där för varandra. Man känner värmen och man bara är, det är balsam för själen och sån kärlek kan man sällan finna hos människor, denna totala kärlek som verkligen övervinner allt och bara är där, vad som än händer!



Mockade ur stallet, gick in och väckte sambon, tog en dusch och körde och handlade. väl hemma lagade vi en god middag och körde sen och hämtade Hanna hos Mimmi, satt där med hennes föräldrar och pratade ett par timmar och vips dags att åka hem.



Nu är det kvällen, imorrn är en ny dag!



Ha en go söndag!



Här nedanför, tre generationer damer;





Burton Flash, mormorsmormorsmor




Rolökke Fleur, mormorsmormor tillsammans med Fleurs prins, e Vaquero, och deras lillmatte, dvs jag, 9 år gammal....Fleur var min allra första häst och kom till mig den 15e december 1979....då var jag knappt 8 år...





Brandts Aniara, dotter av idag tillsammans med mor Zimone....man kan iaf inte missta sig att dom generna, dom går rakt igenom...den vita bläsen och den fuxfärgade pälsen, tillsammans med den smått melerade manen...är det konstigt att jag blev bara kär vid första ögonkastet? Zimone önskar jag sååå att jag hade fått hem tidigare...hon är en sån underbar personlighet!!!!

fredag 16 september 2011

Höstkvälll!



Underbara höstkvällar, vad vackert det är ute! Hög klar luft och en himmel som är alldeles rosa!



ja slutet av denna veckan blev väl sådär, vi skulle hämta några hönor igår och hundmat på vägen hem och lagom till hundmaten började min sk oljelampa lysa igen...den som pep till för ett par veckor sen bara för att slockna lika kvickt igen...



Men nu var det alltså dags. Bara en liten bit när vi hade hämtat maten så fick vi stanna och ringa Lasse, Hannas man, som kom och bogserade bilen hem till dom och så fick vi fortsätta färden med deras bil hem. Tack gode gud för vänner!



I morse blev det samtal till Motorhalland och färd för bilen via bärgare ditner.....tydligen är det ett fel på passat som är rätt vanligt som dom är rätt så säkra på att det är...vi hoppas på det så det inte blir dyrare....Hoppas hoppas!



Jag har ju iaf världens absolut bästa sambo som efter att jag hade legat vaken nästan hela natten och grunnat när han kom hem först fixade så vi fick lämnat tillbaka bilen och sen faktiskt orkade lyssna och orkade vara lugnande, det ordnar sig älskling....bättre sambo finns inte!



Idag har varit en härlig dag med vackert väder! Har fått jobbat en hel del, har fått in lite fler kunder och har ett jämnt flyt i jobbet, det är såå skönt, så jag har rensat undan och stämt av en del idag, jättegott! Men har pausat i solen med en kaffekopp ett par gånger...



Ikväll har jag varit ute och vallat med Mint en runda, hagen upp och ner och upp och ner, det går lite väl fort men det går fint. Tackorna ett par av dom är fortfarande väldigt griniga men även det går framåt.



Sen fick Chili ett pass lydnad, ställanden under gång och lite stoppsignal och dirigering, gick kanon!


Nu är alla trötta glada och fredagsmysiga! Ljusen är tända, har jag förrästen berättat om rummet härute som vi renoverade? stora rummet innanför ytterdörren där vi tidigare hade ett sk barnrum och skrivborden, kändes som två sockerbitar med en soffa mitt i som ingen satt i.


Nu har vi tagit bort det rummet, öppnat upp, svart matta, vita tapeter, en svart soffa med divan och så har vi fått ett underbart skåp från svärmor och svärfar, jag äääälskar ju gamla möbler, dom har personlighet! På det har jag ställt två skålar med flytljus...det har istället för att vara ett rum som bara kändes fel blivit ett helt underbart rum, helt annorlunda och sååå mycket bättre!


Här ska vi ha en väldigt lugn och skön helg, hanna lär tillbringa en stor del av tiden i stallet och jag ska försöka vara ute i solen och dessutom få jobbat lite.



Ha en riktigt skön helg därute!

onsdag 14 september 2011

The daily dirigeringspass!



När jag var på föreläsning för Kenth Svartberg så sa han nåt väldigt sant. Vi tränar ofta på det som går bra....och är sämre på att träna på det som går dåligt. Precis så gör jag oxå. Det är ju roligare att träna när det går bra än att träna nåt som känns....långsökt?



Dirigeringen med Chili är inte långsökt egentligen alls. Den är bara svår känner jag. Det där att få henne dit jag vill när jag vill.



För att inte hamna i samma fälla som alltid så har jag bestämt mig för att tills dirigeringen faktiskt sitter, tills jag faktiskt får hunden dit jag vill alltid när jag vill, fick reda på häromdagen att dirigering *bara* är hjärntvätt, så har jag bestämt mig för att ett pass om dagen. Ett dirigeringspass om dagen, inte långt, men välplanerat. Och INTE på samma fläck i hagen utan på olika fläckar runt om på markerna hela tiden! Och öka gradvis! Det är oxå nåt jag är jättebra på att öka svårigheten med hästakliv för att bara konstatera att det där sitter inte! Ligger kanske i min icketålmodiga skyttkaraktär, vad vet jag men det är väldigt typiskt mig!



Igår var vi iaf i hagen, jag slängde dummisar som ett v, och så slängde jag 3 på rad uppe i hagen, dom skulle in i den ordningen jag ville. Började med att sända henne på linjetag snett ner i hagen, det gick fint. Sen upp till stolpen i hagen, ca ...50 m? rakt upp och sen höger. Gick oxå fint, men hon fick vind på en jag hade lagt i kanten på hagen, ett stoppblås och upp igen till vänster. Den tog hon hem. Sen ett vänsterskick på lite kortare sträcka, kanske 20 meter på sin höjd. Gick finfint. Sen ett längre linjetag till vänster om stolpen, lika långt som till stolpen alltså ungefär 50 m.



Sen gjorde jag om det skicket igen och sände henne höger, där låg en dummie precis bredvid stolpen. Gick oxå fint.



Idag tog vi en hög med dummies och gick upp ovanför grannens tomt. La ut en dummie mitt på gräsmattan och en ovanför gräsmattan. Hon skulle förbi störningsdummien och bort till den längst bort, störningsdummien låg nog ca 4 meter ifrån där hon sprang. Efter att ha först tänkt sig ta den till höger så sände jag henne vidare förbi och upp till den första. Inga problem. Sen backade jag, upp och stopp och blås stopp för att sen sända vänster. Inte heller några problem förrän hon kom till vägen. Ska jag ÖVER den????? Japp, över vägen! En halv sekunds betänketid och sen gick hon över och hittade sin dummie.



Backade igen och sände henne upp, blåste stopp och höger på störningsdummien. Inga problem. Sen upp igen, hade lagt ut den längst bort från första början men nu suddat den så det blev ut, blåste stopp och nytt utkommando. Då ansåg hon att hon skulle gå höger igen och fick ett nytt stopp, gick närmare henne och skickade henne ut. Då gick hon ut utan problem. Slängde den igen och gjorde om. Finfint.



Till slut var det upp och till höger och det gick kanon, så då gick vi hem! Passen är inte långa och avstånden inte långa men Chili tappar lätt modet om man tragglar för länge så det är mycket beröm och små övningar!



Små små pass varje dag, så ska vi nog få till detta oxå!

måndag 12 september 2011

Backa bandet!



Idag har vi backat bandet.



Om man ska stämma av träningen inför öppenklassen så är inte dubbelmarkeringarna några stora problem för Chili, det hon behöver träna på är lite mer varierad dold terräng. Dom hon fick häromdagen var halvdolda och gick rätt så bra, den första såg hon inte, där måste jag bli bättre på att kolla att hon faktiskt ser innan jag skickar henne...även om hon ser ut att se så behöver det ju inte betyda att hon ser när den far iväg i luften....



Nåväl. Söket inte heller några problem. Check! Hon sitter dessutom långt mycket lugnare vid sidan när vi tränar än jag faktiskt trodde när vi startade upp parträningen med henne så det är inte heller några problem.



Problemet stavas dirigering. Där har jag insett att jag har gått för fort fram, har kört mycket hemma på ängen och det har gått fint men sen har jag flyttat DEN nivån ut på nya platser och då blir det kaos! Inte bra!



Idag när jag väntade på Hanna så körde jag dirigeringar på ängen på ön, la två höger två vänster, ett par rakt fram och sen körde jag om det igen. Gick sådär första rundan, andra rundan väldigt mycket bättre. Markeringen som blev en dirigering var en katastrof idag, bollarna syntes knappt från början och flöt iväg fort! Inte heller bra! Och dirigeringen på vatten funkar verkligen inte!



Planen är att 1. träna på land, på olika ställen börja om på korta sträckor. Nöta nöta och sk hjärntvätta in det.



2. vatten börjar vi i plaskdammen härnere, det är lagom avstånd istället för att bygga upp konflikter och kaos vill vi ha kvalitetssäkring.


Körde samma lilla korta vända ikväll hemma, det gick kanon!




DET är vår plan, vi har backat bandet! Nu går vi framåt igen!


Speedy Gonsales fick förrästen ett vallningspass idag och fick valla fåren upp och ner i hagen, det går fort, det går undan men jösses vad hon är bra!

lördag 10 september 2011

Träna träna träna nöta nöta nöta

Just nu handlar träningen mycket om att träna och nöta. Nöta nöta nöta. Dirigering.


Vi träffade gänget idag för lite träning vid sjön och började med markeringar. Det jag är mest stolt över är hur Chili har utvecklats till att sitta tyst och fint vid sidan, hon sitter stadigt och lugnt, hon säger inte ett ljud. För ett år sen satt hon med fusksnodd på...alltid...





Markeringarna gick fint, den allra första såg hon inte och sprang till Lasses dummies uppe på backen....sen när vi kastade om den så smet hon iväg och tog den. Den ramlade ner bakom en kulle och svårigheten var ju att ta sig över kullen.





Vi körde två enkla och en dubbel och jo det gick bra, som avslut ett linjetag till känd plats på kullen och det gick oxå jättefint.





Man märker dock av att hon ska löpa, hon ifrågasätter en del...





Efter markeringarna var det vattendirigering. Vi hade bestämt oss för att skicka rakt ut i sjön och sen höger till platsen där dummien låg i vattenkanten. Gjorde precis så och Chili gick jättefint men fann inte dummien , hon gick upp för tidigt och jag kunde inte få tillbaka henne! hon kom hem och jag sände iväg henne igen. Denna gången missbedömde jag och sände henne höger för tidigt och likväl så fick jag inte ut henne igen när jag väl hade svängt henne!





Som avslut tänkte jag att då sänder jag henne rakt över sjön istället. Vad händer? Jo hon svänger där jag hade svängt henne höger innan och gick upp!!!!!!!





För att hon skulle lyckas så gick Lasse över (läs sprang) och kvackade och DÅ for hon iväg! DET är nåt vi har att träna på! Nöta! Nöta nöta nöta!





Ikväll blev det fläskfilegratäng och ris till middag och nu äppelpaj med mandeltäcke! Mumma!

fredag 9 september 2011

Fredag! och en vacker dikt....


Det finns en liten varelse som aldrig kommer att försvinna ur mitt hjärta, en liten varelse som hade det mjukaste av goa huvuden, som gned sin nos mot mitt ansikte och som var runt fötterna på mig alltid.


En liten varelse jag aldrig kommer att glömma och alltid kommer att längta efter att få träffa igen, en liten herre med ett hjärta så stort som en kär vän, och en päls svart som sammet.


När jag sen läste dikten Karin fått från en av sina vänner, ja då föll tårarna igen...


They say memories are golden,


Well maybe that is true.


I never wanted memories,


I only wanted you.


A million times I needed you,


a million times I cried,


if love alone could have saved you,


you would never have died.


In life I loved you dearly,


in death I love you still.


In my heart you hold a place,


no one could ever fill.


If tears could make a stairway,


and heartache could make a lane,


I´d walk the path to heaven,


to bring you back home again.


onsdag 7 september 2011

Träning!


Ikväll har vi tränat uppe i sumpen igen. Tanken har varit hela veckan att ge mig ut och träna dirigering, jag har en väldigt färdig och väldigt precis plan men nånstans tappade jag tråden i lördags? Nu är det banne mig dags att ta tag i den där dirigeringsträningen! Ikväll blev det iaf sök och ojdå vad tydligt det blev att Chili ska till att löpa! En ny tik var med och tränade och då kom det där greeeeedy fejset fram på Chili! Hon for iväg som en skållad råtta en gång men fick stoppat henne! Sååå tydligt! Hon blängde med hela ansiktet och sen stack hon! Nu stod vi fyra på rad och väldigt nära, men iaf. Glad sånt händer hemma och inte på prov!


Söker gör hon iaf fint men hon var som sagt distraherad idag, märktes tydligt, men hon var ute på djupet och letade oxå vi hade lagt ett väldigt stort sök idag.


Efter söket körde vi markeringar och dom löste hon galant! Det jag måste träna på där är dels 1. att ha godis med mig ut, 2. varför? jo för att 3. kunna belöna hunden när hon faktiskt kommer däruteifrån under arbete...DET är hon usel på!


I veckan har jag annars blivit påmind om hur ungar faktiskt är elakt funtade. Min dotter har jag alltid alltid alltid putat i att ALLA ska vara med och leka, ALLA ska FÅ vara med och man kallar inte folk saker, man hånar inte människor, man mobbas inte! Hanna har ALLTID följt detta och varit väldigt mån om alla och har alltid fått beröm av dagisfröknar och skolfröknar för detta.


Nu helt plötsligt stod hon själv i rampen och blev RETAD! Ja inte är det första gången, dom har en unge på skolan som är hemsk och som har retat henne för än det ena än det andra men ändå triviala saker! Nu hade han kommit på att hon har hår under armarna, två pytteyttesmå hårstrån! Fasen vad förbannad man blir! Undertecknad stegade därför med väldigt tunga steg in i skolan idag arg som ett BI! Tog det med fröken PRONTO! och blev lovad att det skulle rapporteras om det hände igen!


Ungar kan vara förbaskat elaka och vansinnigt själviska! USCH! Påminner om när jag själv gick i skolan och pojkarna blev varse om att dom var just pojkar. FY!

lördag 3 september 2011

Vilka poäng!!!!!!


Kan man mer än älska denna makalösa hund???? idag har vi gjort debut på lydnadsplan jag o Chili.


Det är ett tag sen jag egentligen började träna lydnad med Chili men jag la ner det nästan lika kvickt pga att hon var väldigt väldigt ostadig på platsliggningen. Det tillsammans med allting annat lades ju ner då ett tag...


Efter Mints platsliggningsträning kände jag att visst fasen ska Chili tävla lydnad! Hon älskar ju att träna lydnad, älskar köttbullar, kan vända sig ut och in för en köttbulle! Sagt och gjort, börja träna plats! Men samtidigt kände jag hon har mognat så mycket så visst ligger hon?


I veckan har vi tränat plats, när Hanna var här i veckan körde vi plats i skogen och när Helena och Ingrid var här i torsdags körde vi plats och igår var jag hos hanna och tränade. Där upptäckte jag en rejäl förarmiss. Jag har kört ställande, fick träna om kommandot eftersom jag använde samma kommando på både stoppsignalen i skogen och ställandet.....ibland undrar man hur man tänker?


Men iaf, har belönat att hon har stannat. Tror ni jag har checkat av att hon står kvar tills jag kommer tillbaka? Svar NEJ! Hon satte sig ner när jag gick tillbaka!


Så vad gjorde jag igåreftermiddag? Jo jag tränade återgångar!


Som den otroliga hund hon är så jodå, ett par gånger gick det nån gång gick det nada. Men det där är ju inget man tränar om på några timmar...


I morse körde jag igenom henne på grusplan ovanför tävlingsplanen. Gick fint allting, hon ställde sig två gånger och sista gången satte hon sig....skit! Men jag kände asch, det går gå som det går, det är inget att rätta till NU.


Platsliggningen gick fint, hon låg fint, sen när vi kom tillbaka låg hon och tittade upp på mig och tycktes säga Hallåååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå säg nåt!!!!!! Då satte hon sig.....Betyg 8


Tandvisningen var ju inga problem men är man flatte så får man 9 för att man nästan har lust att pussa domaren...


Linförigheten var KANON hon viftade på svansen heeeela tiden och var med mig utom i vänstersvängen när jag snubblade över mina fötter och nästan snubblade över henne. Betyg 8, FIN kontakt, bra grundposition, tränger ngt vänster, vid höger


Läggandet var oxå APsnyggt! PANG ner i backen. Men när jag kom tillbaka gjorde hon som på platsen...Betyg 8, snyggt, men sätter sig tidigt


Inkallningen, ja hon satt fint när jag kom tillbaka....och lite till....och sen...jag kommer! Domaren sa att hon gjorde en jättesnygg inkallning men startade liiiite tidigt :O) Betyg 0


Ställandet var oxå jättefint och nu stod hon tills jag kom in, då satte hon sig! Klar förbättring sen igår! Betyg 8


Apporteringen, ja är man apportör så säger man tack den tar jag! Betyg 8, tar tidigt


Hopp över hinder var inget att klaga på, Betyg 9,5, ingången jag tror hon satte sig lite snett?


Helhet: Betyg 10 mycket trevligt ekipage med hund som vill mycket!


Sammanlagt fick vi ihop 142 poäng och ett andrapris, nollan kostade oss 30 poäng!!!!! Men, vi är superjätteduperdundernöjda!!!!! Nya tag!


Ha en fortsatt skön helg!!!!!!