tisdag 22 november 2011

Vilken månad är det egentligen????


när jag gick ut i skogen häromdagen så fann jag såna här! I slutet av november!!!!! såna och små vanliga gula kantareller....skumt! Många dessutom! Men nej jag plockade inte! Hanna vill du ha dom så är dom dina :O).


Nu till den stora nyheten här på gården då; vi ska ha valpar! ja inte vi utan Chili då. Hon skulle löpt i september egentligen men har så att säga dragit ut på det...nu tyckte hon var en bra period att löpa. Vet inte helt om jag håller med henne men efter en snabbräkning på månader och koll med Susanne som har hanen vi har tänkt använda så sa vi att vi kör! Annars är hela hösten oxå förstörd...nu blir det vårvalpar och ja både lättare att sälja valpar och vi får en bit av våren och hela sommaren till prov och tävlingar! DET är bra!


På måndag åker vi ner till Helsingborg för progesterontest och ja sen är det bara att hålla tummarna! Chili ska bo några dagar på Öland och så håller vi allt vi har för att dom får till det! Ska bli sååå spännande!


Min tanke med den här kullen är ju inte att starta nån jätteuppfödning, inte alls. Men Chili är precis den typen som en flatte SKA vara, glömmer aldrig när nån frågade mig om *den där* verkligen var renrasig? Hihi . Chili är verkligen urtypen för hur en flatte ska se ut. Liten och smidig.


Därför har jag ju nagelfarit valet av hane tillsammans med Birgitta. Birgitta känner mig så väl vid det här laget och hunden oxå och vet precis vad vi INTE ska ha, dessutom är hon runt så mycket så hon ser en hel del ute....och vet vad vi ska sukta efter. TACK goa du för din hjälp!!!! <3


Kullen kommer att bli en arbetande kull som passar den som verkligen vill ha en hund att jobba med, båda hundarna är riktigt bra arbetshundar där dom dessutom har i generna att jobba tillsammans med sin förare, inte att peka finger och säga jag klarar mig själv härute morsan....trevliga stadiga hundar utan stressiga tendenser. Dom kommer dessutom båda från gedigna linjer där både förfäder och syskon har gott om jämna fina meriter. Det talar för sig själv anser jag.


Det ska bli RIKTIGT spännande att se vad den här kullen kan åstadkomma!


Nu sängen! Nattis!

4 kommentarer:

  1. Detta låter riktigt spännande!
    Jo tiden är nog ur led. Har dom senaste dagarna hittat både trattisar och gula kantareller, maskrosor och styvmorsviol. Vi har en buske som blommar tidig vår, den är full med knoppar.
    Ha det....

    SvaraRadera
  2. Såååå kul med småttingar! Skulle gärna vilja ha lite svamp, men kommer inte riktigt hemifrån just nu ;)

    SvaraRadera
  3. Vad spännande Grattis! Vi håller tummarna

    SvaraRadera
  4. Ja det kan man nu undra... min hallonbuske på balkongen har massvis med blommor och hör och häpna 4 st röda hallon....och idag är det den 24.11.
    /Hella

    SvaraRadera