söndag 9 oktober 2011

Oktober!




Imorrn börjar årets älgjakt. En tid då förr nästan tiden stod stilla under dagarna det jagades älg. Själv har jag varit ledig under ett antal år älgjaktsveckan pga att vi alltid stod redo för eftersök, numera är det som vilken vecka som helst men nog är det lite spännande att se alla bilar i skogen just den här morgonen, gärna i gryningen...




Helgen har varit väldigt lugn, precis som förutspått. Igår var vi nere en tur hos våra tackor, en av dom hade ju fått blodöra och ja det var lite av en rodeo när Mattias stegade fram till mig och sa *älskling jag håller henne*. Tyckte inte tackan! Hon gav sig iväg över gräset, men gubben min var fast besluten att han skulle hänga med och jodå det gjorde han men det var helt klart en syn! När väl ekipaget hade stannat ryckte Lasse in och vi fick vält stackars tackan och ja sen var vi tre stycken att hålla henne....hon är STOR kan jag säga, väger nog iaf över 80 kilo! Vi fick bort öronmärket och när det var borta sipprade det blod av sig själv så det tömde sig. Jätteskönt!


Idag var örat bättre, stort, men inte fullt lika spännballongsaktigt!


Igåreftermiddag tog jag tag i hemmet här, städade och fejjade och så fick vi för oss att bjuda Lasse och Lena på middag, så det gjorde vi! Det blev gryta på highland cattle och så potatismos. Gott! Till efterrätt hade Hanna gjort en sagolik äppelpaj och till maten fixade hon cole slaw....ja jag säger bara det, den tösen är BRA på att fixa mat!


Idag har pellarna fått flytta in i uterummet, tomaterna har fått flytta till sophögen och så har vi gått en runda på strax över 7 km jag och sambon...underbart med frisk luft! Och så har jag fått jobbat lite. Känner mig väldans nöjd med dagen!


Imorrn är det måndag, ny vecka, nya tag!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar